Antivaccinist convins, mort în chinuri la spital. A susţinut până în ultima clipă că are o „răceală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat din Bârlad, antivaccinist convins, a murit la Terapie Intensivă după 10 zile de la infectarea cu SARS-CoV-2. Înainte să fie internat în spital posta mesaje împotriva vaccinării pe reţelele de socializare.

Un bârlădean care nu credea în vaccinuri şi nici în existenţa virusului SARS-CoV-2 a murit pe 9 octombrie la secţia de terapie intensivă a spitalului din Bârlad, după o luptă de 10 zile cu temutul virus. Obişnuia să posteze mesaje împotriva vaccinării pe reţelele de socializare, dar în urmă cu 10 zile a început să se simtă rău.

A mers la spital şi s-a internat, fiind convins că are doar o ”răceală”, scrie Vremea Nouă. În urma testării a fost confirmat cu SARS-CoV-2, iar medicii au stabilit că bărbatul avea plămânii afectaţi serios pentru că a aşteptat prea mult înainte să ceară ajutor medical.  

Starea lui de sănătate s-a deteriorat din ce în ce mai mult, iar în cele din urmă a fost internat la Terapie Intensivă, iar pe 9 octombrie a murit. În aceeaşi zi au decedat alţi 15 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 din judeţul Vaslui, cu vârste între 44 şi 87 de ani, toţi nevaccinaţi.

Avalanşă de înmormântări

Angajaţii cimitirului “Eternitatea” din Bârlad au avut un weekend plin. Au avut loc 10 înmormântări sâmbătă, 9 octombrie, şi 7 înmormântări duminică, 10 octombrie. Dintre cele 17 persoane înmormântate, 7 au murit după infectarea cu noul coronavirus.

“De când sunt aici responsabil la cimitirele din Bârlad, nu a mai fost până acum un sfârşit de săptămână atât de negru. Nici măcar în prima pandemie, din 2020, nu s-a întâmplat aşa ceva!”, a declarat Dorin Apostu, şeful Administraţiei Cimitirelor din cadrul DAPPC Bârlad.

În judeţul Vaslui s-au înregistrat 2.490 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile, din care 240 doar în ultimele 24 de ore, iar rata incidenţei a ajuns la 4,76 la mia de locuitori. Cea mai ridicată rată de infectare din judeţ este în comuna Viişoara (14 cazuri – 8,75/1.000 locuitori), urmată de municipiul Bârlad (583 de cazuri – 8,44/1.000 locuitori).

Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă

Municipiul Vaslui are cei mai mulţi bolnavi de Covid-19 din întregul judeţ – 826 de persoane, rata incidenţei fiind de 5,4 la mia de locuitori. Nu mai sunt locuri la terapie intensivă nici la Bârlad şi nici la Vaslui. 240 de persoane au fost confirmate cu coronavirus în judeţul Vaslui în ultimele 24 de ore, rata de infectare fiind de 4,49 la mia de locuitori.

Sunt 311 de persoane internate în spitalul Bârlad în momentul de faţă, din care 290 pe secţii şi 21 la terapie intensivă. 167 de persoane sunt internate la spitalul din Vaslui, din care 159 pe secţii şi 8 la terapie intensivă, iar 2.012 depistate pozitiv la infectarea cu noul coronavirus sunt tratate la domiciliu.

”Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei”

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui face apel la populaţie să se vaccineze pentru a limita riscul de transmitere a virusului, dar şi riscul de spitalizare şi pe cel de deces.

”Reamintim cetăţenilor că vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reuneşte experţi la nivel european. Vaccinurile reduc semnificativ riscul de infecţie; Vaccinurile reduc considerabil riscul de boală severă şi limitează răspândirea virusului; Vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare; Vaccinurile reduc considerabil riscul de deces; Vaccinurile împreună cu măsurile de protecţie non-farmaceutice sunt principalele căi de a limita efectele pandemiei. Direcţia de Sănătate Publică Vaslui susţine şi recomandă vaccinarea. Încurajăm populaţia să se imunizeze prin vaccinare, astfel încât vom limita răspândirea cu COVID -19”, a declarat Mihaela Vlada, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

A fost împotriva vaccinării şi nu a crezut în coronavirus, dar s-a infectat. De pe patul de spital le-a transmis cunoscuţilor: Vaccinaţi-vă! Nu lăsaţi să treacă timpul!

Tulpina românească a noului coronavirus ar putea reduce eficienţa vaccinului. Ce spun specialiştii

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite