Anchetă în cazul unui bărbat care a fugit din carantină. Stranierul era plasat la domiciliu, în lipsa locurilor din centre

Anchetă în cazul unui bărbat care a fugit din carantină. Stranierul era plasat la domiciliu, în lipsa locurilor din centre

Poliţiştii din Vaslui au deschis un dosar penal pe numele unui bărbat care nu a respectat măsura carantinării. Acesta revenise zilele trecute din străinătate şi a fost carantinat la domiciliu, deoarece în judeţul Vaslui nu mai sunt locuri libere în centrele de carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Informaţia a fost confirmată de Instituţia Prefectului Vaslui, odată cu prezentarea bilanţului actualizat la nivelul judeţului pentru data de 9 aprilie.  

La sfârşitul săptămânii trecute, în judeţul Vaslui s-a înregistrat o avalanşă de persoane care au revenit din străinătate. Situaţia a luat prin surprindere autorităţile, care nu au reuşit să găsească spaţii de carantină pentru toţi. Astfel, o parte dintre stranieri au fost plasaţi în carantină la domiciliu. Aceştia au fost atenţionaţi de autorităţi să respecte măsurile de carantinare, urmând a fi verificaţi periodic de poliţişti.

În urma unui astfel de control, una dintre persoanele carantinate nu a mai fost găsită de poliţişti la domiciliu, astfel că pe numele ei s-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În paralel, poliţiştii vasluieni continuă să acţioneze integrat împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgenţă, prin verificarea persoanelor şi societăţilor comerciale dar şi fluidizarea traficului rutier, precum şi prin escortarea autovehiculelor care tranzitează judeţul Vaslui cu persoane care părăsesc ţara sau urmează să intre în carantină.

De asemenea, patrule mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare.

În ultimele 24 de ore, 245 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.900 de persoane şi peste 315 locaţii de izolare/carantinare, precum şi 248 de societăţi comerciale / PFA. Au fost aplicate 173 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 681.470 lei, 168 astfel de sancţiuni (în valoare de 647.970 lei) fiind aplicate persoanelor care nu au respectat măsurile privind restricţionarea circulaţiei.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus şi pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă, în ultimele 24 de ore a executat 28 de misiuni, a folosit 68 de efective, s-au constatat 9 contravenţii pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/ 2020 şi au fost aplicate sancţiuni în valoare de 18.000 lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: