Amendă pentru o societate din Bârlad care comercializa loţiunea Alcofarm

Amendă pentru o societate din Bârlad care comercializa loţiunea Alcofarm

Loţiunea pentru îngrijirea pielii are un efect antiseptic FOTO:adevarul

Peste 40 de sticle de Alcofarm, loţiune care ar fi provocat moartea mai multor bihoreni în acest an, au fost descoperite de inspectori de la Protecţia Consumatorilor Vaslui la o firmă de distribuţie din Bârlad, societatea fiind amendată cu 3.000 de lei, anunţă Mediafax.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui a retras de la comercializare, în urma unor controale desfăşurate în judeţ, 41 de sticle de Alcofarm, loţiunea care ar fi provocat moartea mai multor bihoreni în acest an, după ingestia voluntară.
 
Întreaga cantitate de loţiune pentru îngrijirea pielii cu efect antiseptic, potrivit etichetei produsului, a fost descoperită de comisarii CJPC Vaslui la o firmă de distribuţie din municipiul Bârlad.
 
„Cele 41 de recipiente de 500 mililitri, achiziţionate de societatea de distribuţie din Bârlad în luna martie a acestui an, au fost retrase imediat de la comercializare. Totodată, administratorul firmei a fost amendat cu 3.000 de lei pentru nedeclararea pe etichetă a faptului că produsul conţine şi alcool metilic, substanţă care pune în pericol sănătatea populaţiei", a declarat comisarul şef adjunct al CJPC Vaslui, Constantin Vasilache.
 
Protecţia Consumatorilor Vaslui a verificat peste 20 de firme de distribuţie din judeţ, o acţiune similară fiind desfăşurată şi în farmacii de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui.
 
Firma care a produs loţiunea Alcofarm suspectată că ar fi provocat moartea mai multor bihoreni este din Năsăud, însă, potrivit Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud, nu mai funcţionează din 2011 şi se află în insolvenţă.
 
Potrivit portalului instanţelor de judecată, firmei Pet&Ady Trading SRL din Năsăud i s-a cerut insolvenţa încă din 2006, mai multe companii solicitând Tribunalului Bistriţa-Năsăud să declare falimentul acestei firme.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările