Alertă de inundaţii în judeţul Vaslui! Acumulările de pe Valea Prutului au umplut canalele de desecare

Alertă de inundaţii în judeţul Vaslui! Acumulările de pe Valea Prutului au umplut canalele de desecare

Volumul de apă din râul prut este şi el în creştere FOTO:adevarul

Autorităţile vasluiene au intrat în alertă după ce în acumulările din zona Albiţa-Fălciu acumulările de apă au crescut considerabil.

În urma unei sesizări făcute de Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, după ce mai multe Comitete Locale pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat că în incinta îndiguită Albiţa-Fălciu acumulările de apă au crescut îngrijorător, Prefectura a întrunit imediat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma desfăşurării lucrărilor şedinţei, s-a luat hotărârea de a se porni cele cinci staţii de pompare reversibile, respectiv Pogăneşti, Săratu, Bumbăta, Lunca Banului, Berezeni şi Doniceasa, pentru pregătirea incintei Amenajării de desecare Albiţa-Fălciu, începând de joi, 14 februarie şi funcţionarea la capacitate maximă a acesteia până la evacuarea excesului de apă din canalele de desecare.

„În acelaşi timp voi întreprinde demersurile necesare către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru obţinerea de fonduri în vederea  achitării contravalorii energiei electrice consumate pentru pomparea apei din aceste acumulări nepermanente, conform actelor normative în vigoare“, a declarat prefectul radu Renga. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările