Al doilea pacient cu COVID-19 confirmat în judeţul Vaslui: un şofer de tir întors recent din Germania

Al doilea pacient cu COVID-19 confirmat în judeţul Vaslui: un şofer de tir întors recent din Germania

Pacientul se află internat la spitalul din Huşi

În judeţul Vaslui a fost confirmat al doilea caz de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba de un bărbat din Huşi, care lucra ca şofer la o firmă de transport internaţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pacientul a fost internat la Spitalul municipal ”Dimitrie Castroianu” Huşi, acuzând simptomatologie specifică infectării cu COVID-19. Bărbatul, care lucrează ca şofer de tir a declarat cadrelor medicale că s-a întors recent din Germania.  

Pacientul se află izolat într-un pavilion separat, în care a funcţionat fostul dispensar TBC. Medicul care a intrat în contact cu pacientul a intrat, preventiv, în izolare.

Potrivit primarului de Huşi, Ioan Ciupilan, la nivelul unităţii medicale s-au luat toate măsurile de protecţie în vederea prevenirii răspândirii şi combaterii noului coronavirus.

”Am vorbit cu doamna manager de la spital şi momentan stocul de materiale de protecţie ajunge pentru câteva zile. Repet, pentru câteva zile. Noi facem toate eforturile pentru a sprijini spitalul. Anul acesta, fără a bănui ce ne aşteaptă, am alocat şase miliarde spitalului. Vom mai aloca, la rectificare dacă va fi nevoie. Problema o întâmpinăm, însă, la furnizori. Preţurile au crescut de-a dreptul halucinant, iar aici noi considerăm că trebuie să intervină Guvernul. Este inadmisibil să dăm 15 lei pe un litru de spirt, care, înainte era 1,5 lei. O mască cu filtru 45 de lei. Preţurile pur şi simplu au luat-o razna”, a declarat primarul municipiului Huşi, Ioan Ciupilan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: