„Ai făcut plajă în slipi sau în slipuri?”. Să învăţăm „umpic” mai bine limba română - 10 lecţii simple despre mari greşeli de scriere şi vorbire

O rubrică creată pe un cont personal de socializare dedicată cunoaşterii limbii române adună zeci de like-uri pentru fiecare postare. Prin explicaţii simple, cu exemple pe înţelesul tuturor, românii află de la o profesoară de limba română cum se vorbeşte corect.
Mulţumesc pentru aprecieri domnule Alexandrovici. Sunt foartemulte de spus. Am discutat şi cu doamna Ileana Vulpescucare are ceva materiale publicate în acest sens. Nu cred că sepoate face ceva să îndreptăm lucrurile.Totul trebuie să pornească de la şcoală aşa cum s-a întâmplat în 1953 când toţi au uitat să spună SUNT şi de atunci se zice SÎNT. Numai bine vă doresc. C. Savu
si daca eu vreau sa scriu si sa spun "sint", in conformitate cu normele (insclusiv scolare) de dinainte de 1932 si in conformitate cu recomadarile unui puscariu, rosseti sau graur, si cu limbajul folosit de majoritatea covirsitoare a populatiei, cine ma poate impiedica sau sa-mi impuna altfel?
Fiecare poate vorbi cum vrea, pe barbă lui, dar în textele scrise din publicații, reclame, denumiri de firme, normele Academiei trebuie să fie obligatorii, precum în Franța. Limbă română trebuie să fie unitară!
in bogus Dumneavoastra sunteti liber sa scrieti cum doriti, inclusiv sa nu folositi majuscula la inceputul propozitiei sau cand scrieti nume. Dati-mi voie sa fiu si eu liber sa am o despre dumneavoastra o parere bazata pe modul in care scrieti. Si eu gresesc, dar macar ma straduiesc sa ma exprim corect. Tocmai de aceea am apreciat comentariul Domnului Savu. Dar ce-ar fi sa nu respectam toate regulile din ziua de azi motivand ca ele nu existau pe vremea lui Puscariu sau Graur?!