Agricultorii din zona Negreşti, instruiţi de Fundaţia „World Vision România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul a avut loc în sala mare a Primăriei Negreşti FOTO:adevarul
Evenimentul a avut loc în sala mare a Primăriei Negreşti FOTO:adevarul

Începând de ieri şi până la sfârşitul lunii iunie, 100 de fermieri din zona oraşului Negreşti vor fi instruiţi gratuit pentru a desluşi mai bine tainele zootehniei şi legumiculturii.

Cursurile se adresează unui număr de 100 de beneficiari care vor fi instruiţi în domeniul agricol, specializările crescători de animale şi legumicultură: 3 serii de curs în domeniul creşterii de  animale si o serie de curs de legumicultură, fiecare dintre serii având un număr de 25 de beneficiari. Selecţia beneficiarilor a fost realizată după criterii bine stabilite de liderii comunitari împreună cu instituţiile agricole, în urma absolvirii aceştia primind o diplomă de calificare profesională, recunoscută la nivel naţional şi internaţional.

Cursurile se desfăşoară în cadrul proiectului „Să luptăm împotriva sărăciei prin dezvoltare economică“, derulat în perioada 1 octombrie 2012 - 30 septembrie 2017 în judeţul Vaslui, comunele Oşeşti, Vultureşti şi Negreşti, fiind structurate în 120 ore de teorie şi 240 de ore de practică şi autorizate de Ministerul  Muncii şi Ministerul  Educaţiei.

Fundaţia World Vision România acoperă costurile acestor cursuri, valoarea totală fiind de 7000 de dolari. Cursurile sunt derulate în parteneriat cu Camera Agricolă a Judeţului Vaslui. 

„Ne bucurăm că acest proiect se dezvoltă şi în comunitatea noastră şi ne dorim ca, prin intermediul său, birocraţia impusă de Uniunea Europeană pentru atragerea fondurilor pentru agricultură să nu îi mai descurajeze pe micii fermieri astfel încât aceştia să atragă bani europeni, să îşi dezvolte gospodăriile şi să fie încurajaţi să intre în forme asociative”, a declarat Adrian  Anton, primarul Comunei Vultureşti.

În urma absolvirii cursurilor, beneficiarii vor dobândi cunoştinţe teoretice şi practice în domeniul zootehniei şi al legumitculturii, vor avea posibilitatea de a efectua stagii de practică în unităţi de specialitate sau la locul de muncă şi de a obţine subvenţii sau de a accesa fonduri de la Uniunea Europeană. De asemenea, beneficarii vor fi instruiţi cu privire la rolul si avantajele formelor asociative, la principalele probleme ale producătorilor individuali, procedurile necesare scrierii de proiecte şi accesării de fonduri.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite