Afacerist bârlâdean, arestat preventiv după ce a încercat să mituiască un comisar de la Garda de Mediu

Afacerist bârlâdean, arestat preventiv după ce a încercat să mituiască un comisar de la Garda de Mediu

Marian Blembea a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Vaslui

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Marian Blembea, după ce a încercat să mituiască un comisar de la Garda de Mediu cu bani, vin şi parfum.

Magistraţii Tribunalului Vaslui au dispus aseara arestarea pentru 30 de zile a omului de afaceri Marian Blembea. Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, "în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în ziua de 24 iulie 2014, inculpatul Blembea Marian a remis suma de 10.000 lei unui comisar în cadrul Comisariatului General al Gărzii de Mediu şi i-a oferit acestuia o cantitate de vin neprecizată.
Totodată, prin intermediul aceluiaşi comisar i-a oferit unei colege a acestuia din urmă, un parfum. 
Pentru aceste „servicii” cei doi comisari, care realizau un control de specialitate la un punct de lucru al firmei administrate de inculpat, trebuiau să efectueze un act contrar atribuţiilor lor de serviciu, în sensul de a nu menţiona în actul de control toate neregulile constatate şi de a nu aplica o amendă contravenţională în cuantumul prevăzut de lege."

Ancheta procurorilor DNA, priveşte o activitate infracţională mai amplă, efectuându-se cercetări faţă de mai multe persoane. Vineri au fost efectuate percheziţii în cinci locaţii, situate pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad şi Bacău, dintre care una la sediul unei instituţii publice. Acţiunea procurorilor DNA a fost sprijinit de sprijinul informativ si tehnic al SRI - Direcţia Judeţeană de Informaţii Vaslui. 

 Marian Blembea s-a mai aflat în vizorzul poliţiştilor. În 2007, acesta a petrecut câteva luni în arest după ce a incendiat maşina rivalului său Sorin Horia. În 2011, acelaşi afacerist a fost reţinut în baza unui mandat european de arestare fiind acuzat de săvârşirea unor furturi în valoare totală de 190.000 de euro. Blembea ar fi comis infracţiunile în Luxemburg, în perioada 1994-1996. Atunci, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins propunerea de arestare.

Citeşte şi:

 Lovitură de teatru: Bârlădeanul Marian Blembea poate părăsi ţara

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările