Adolescenta de 15 ani, din Vaslui, suspectă de meningită a murit fulgerător

Adolescenta de 15 ani, din Vaslui, suspectă de meningită a murit fulgerător

Adolescenta din Vaslui transferată marţi, 23 aprilie, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, cu suspiciunea de meningită, a murit după câteva ore de la transfer. Medicii afirmă că evoluţia bolii a fost una fulminantă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adolescenta a fost transferată în stare de comă la Iaşi, fiind internată în secţia Terapie Intensivă. Încă de la preluarea pacientei, prognosticul medicilor a fost extrem de rezervat.

“A murit în cursul după-amiezii. Toate organele îi erau afectate. De mult nu am mai avut în spitalul nostru o formă atât de dură a bolii. Meningita a fost confirmată clinic, iar toate analizele iniţiale arătau o infecţie gravă”, a declarat pentru News.ro, managerul spitalului de Boli Infecţioase, medicul Carmen Dorobăţ.

Anterior, medicii au precizat că acest caz seamănă cu cel al tinerei din Bucureşti, care a murit după ce a fost diagnosticată cu meningită meningococică.

Iniţial, adolescenta a fost internată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, acuzând dureri în zona rinichilor. Minora a fost supusă mai multor investigaţii şi analize de laborator, care au indicat o uşoară infecţie în organism. 

Marţi dimineaţă, în jurul orei 5.00, starea adolescentei s-a deteriorat brusc, pe corp apărându-i o erupţie, specifică meningitei. Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui au anuntat medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, care au aprobat tranferul de la Vaslui la Iaşi. Înainte de a pleca spre Iaşi, adolescenta a intrat în comă, fiind intubată de medicii de la ATI din Vaslui. 

Joia trecută, o elevă de 18 ani de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti a murit de meningită. 

O altă tânără, care locuieşte în Italia şi venise în vizită la rude, este internată la Botoşani. În cazul ei, ar fi vorba despre alt tip de meningită, astfel că starea tinerei de 18 ani este stabilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: