A vrut să dea mită şi s-a ales cu dosar penal

A vrut să dea mită şi s-a ales cu dosar penal

Poliţistul este acuzat că a sustras documente clasificate

Un bărbat în vârstă de 22 de ani, de cetăţenie română, s-a ales cu dosar penal după ce a vrut să mituiască un poliţist de frontieră de la Vama Albiţa cu suma de 20 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, bărbatul a încercat să dea mită omului legii după ce i s-a interzis să circule în România cu remorca trasă de un microbuz, deoarece nu îndeplinea condiţiile tehnice prevăzute de lege.

După ce i s-a adus la cunoştinţă, tânărul de 22 de ani a pus suma de 20 de euro în paşaport, după care a înmânat actul de identitate unui poliţist de frontieră.

Poliţistul de frontieră vasluian a raportat evenimentul şefilor ierarhici, iar aceştia au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie(DGA) - Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui.

„Ofiţerii DGA s-au deplasat la faţa locului, iar în timpul cercetărilor persoana în cauză a recunoscut că a oferit suma de 20 de euro poliţistului de frontieră care i-a verificat documentele de călătorie pe sensul de intrare în România pentru a-i permite intrarea în ţară cu autovehiculul în cauză", ne-a declarat Irina Mirică-Gheucă, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

citeste totul despre: