A fost trimis în judecată pentru omor poliţistul care a împuşcat în cap un şofer beat şi fugar. Agentul nu are voie să mai profeseze

A fost trimis în judecată pentru omor poliţistul care a împuşcat în cap un şofer beat şi fugar. Agentul nu are voie să mai profeseze

Mihai Vizitiu

Cercetat iniţial pentru ucidere din culpă, agentul Mihai Vizitiu, din cadrul Biroul Rutier Vaslui, a fost pus sub acuzaţia de omor de către procurorii Parchetului General.

Ştiri pe aceeaşi temă

În opinia anchetatorilor, poliţistul trebuia să prevadă un eventual deznodământ tragic în momentul în care a îndreptat pistolul armat către ceafa şoferului.

Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui au fost introduse ca părţi responsabile civilmente în dosar, ceea ce înseamnă că pot fi obligate să achite în solidar cu poliţistul daune familiei victimei. Judecat sub control judiciar, Mihai Vizitiu nu are voie să părăsească România şi îi este interzis să mai profeseze ca poliţist până la soluţionarea procesului.  

Agentul era cunoscut ca fiind unul dintre cei mai exigenţi politisti rutieri. Vizitiu a contestat măsura controlului judiciar dispusă de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti şi prelungită, ulterior, de Tribunalul Vaslui. O decizie definitivă în privinţa măsurii luată faţă de agentul inculpat va fi luată de Curtea de Apel Iaşi.

Şoferul fugar, fără permis şi cu o alcoolemie de 2 la mie

Adrian Munteanu (26 de ani) a fost împuşcat mortal pe 15 martie de poliţistul Mihai Vizitiu. Tânărul se afla la volanului unui autoturism, iar la vederea maşinii de poliţie, a efectuat manevra de mers înapoi, după care a coborât din maşină şi a încercat să fugă. A fost urmărit de poliţistul Vizitiu, care la un moment dat l-a prins de umeri, iar la scurt timp arma i s-a descărcat în capul tânărului.

Victima era nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu şi avea antecedente infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, dreptul de a conduce fiindu-i suspendat. Iulian Munteanu şi-a pierdut funcţia, fiind arestat pentru o vreme pentru fapte de corupţie, printre denunţătorii săi fiind agentul Mihai Vizitiu.

Acesta a avut calitate de investigator cu identitate reală în dosarul în care şeful Biroului Rutier Vaslui este acuzat de fapte de corupţie, iar procesele sale verbale întocmite în urma activităţilor de monitorizare au cântărit decisiv în arestarea ofiţerului Munteanu. Acesta din urmă este judecat pentru fapte de corupţie alături de mai mulţi poliţişti, printre care şi fostul şef al IPJ Vaslui. 

Nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui era urmărit de poliţiştii de la Rutieră, care aveau informaţiii că acesta conduce autoturismul, deşi are dreptul de a conduce suspendat fiind cercetat în mai multe dosare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis.

În ziua tragediei, cea care a anunţat poliţiştii că tânărul s-a urcat la volan băut a fost chiar soţia sa, cu care se afla în conflict. În urma efectuării necropsiei s-a stabilit că şoferul fugar avea o alcolemie de 2 la mie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: