Şeful unui post de poliţie, cercetat pentru violenţe în familie. Poliţistul are interzis să se mai apropie de soţie şi de fiica sa, pe pe care le-ar fi ameninţat cu moartea

Şeful unui post de poliţie, cercetat pentru violenţe în familie. Poliţistul are interzis să se mai apropie de soţie şi de fiica sa, pe pe care le-ar fi ameninţat cu moartea

Şeful Postului de Poliţie Ciocani din judeţul Vaslui este cercetat într-un dosar de violenţe în familie şi ameninţare. Judecătorii au emis un ordin de protecţie pe numele soţiei şi ale fiicei poliţistului.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sfâşitul săptămânii trecute, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a solicitat Judecătoriei Bârlad să completeze ordinul de protecţie emis pe 12 martie împotriva poliţistului Mihai Arustei, şeful Postului de Poliţie Ciocani, în sensul obligării acestuia sa predea arma din dotare. Judecătorii au respins solicitarea IPJ Vaslui, invocând că instituţia nu are calitate procesuală. În dosarul privind emiterea ordinului de protecţie, părţile vătămate din dosar sunt soţia şi fiica poliţistului.

Iniţial, în ordinul de protecţie provizoriu emis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad era prevăzut ca acesta să predea superiorilor arma din dotare. La instanţă, când s-a judecat emiterea ordinului de protecţie definitiv, judecătorii nu au mai prevăzut această interdicţie, motivând că soţia poliţistului nu ar fi solicitat în mod expres acest lucru. În plus, poliţistul Arustei a invocat că  are funcţia de şef de post de poliţie iar obligaţiile sale de serviciu impun purtarea armei din dotare. 

Reprezentanţii IPJ Vaslui au confirmat, pentru Adevărul, că poliţistul Mihai Arustei este cercetat sub acuzaţia de violenţe în familie şi ameninţare, cercetările fiind coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.
În paralel, la nivelul IPJ Vaslui au fost declanşate verificările interne, însă acestea sunt suspendate până la soluţionarea dosarului penal.
Şeful Postului de Poliţie  Ciocani a ajuns în vizorul colegilor în urma unui conflict în familie. Aflat în proces de divorţ, poliţistul s-a separat de soţie la sfârşitul anului trecut. La începutul lunii martie, anul curent, la câteva zile după ce soţia a introdus acţiunea de divorţ, între cei doi soţi scandalul a escaladat. Poliţistul este acuzat că şi-ar fi lovit soţia, dar şi pe fiica sa care a încercat să aplaneze conflictul. De altfel, fiica poliţistului, în vârstă de 14 ani, a fost cea care a depus plângerea la poliţie. 

”Poliţia municipiului Bârlad a fost sesizată prin plângere scrisă de către numita A.S., în vârstă de 14 ani, despre faptul că în data de 5.03.2019 în jurul orei 12.00 când a mers la domiciliu, tatăl ei, Arustei Mihai, a prins-o de gât şi a izbit-o de perete, iar apoi a ameninţat-o cu moartea. De asemenea a mai sesizat şi că mama sa a fost ameninţată cu un cuţit de către Arustei Mihai”, se menţionează în hotărârea instanţei.

În faţa judecătorilor, poliţistul a negat acuzaţiile aduse împotriva sa de soţie şi fiica. Nu i-a convins însă pe judecători care au emis un ordin de protecţie pentru soţia şi fiica poliţistului. Timp de trei luni, şeful Postului de Poliţie Vinderei nu are voie să se apropie la o distanţă mai mică de 100 de metri de cele două, nici de locul de muncă al soţiei şi nici de unitatea de învăţământ la care studiază fiica. 

”Din probe rezultă faptul că integritatea  fizică si psihică a  intimatelor victime este afectată de comportamentul agresiv al intimatului agresor, acestea se află într-o stare de pericol iminent generat de comportamentul pârâtului care, pe  fondul  unor probleme familiale, exercită asupra acestora acte de violenţa fizică, verbală şi psihică. Cu privire la întinderea în timp a acestui ordin, instanţa apreciază, faţă de natura evenimentelor, atitudinea pârâtului, că o perioadă de 3 luni este suficientă şi necesară pentru a se realiza corijarea atitudinii acestuia şi pentru ca acesta să înţeleagă gravitatea faptelor sale şi importanţa existenţei unui climat de linişte în cadrul societăţii, precum şi faptul că integritatea fizică şi psihică a fiecărui om trebuie respectată şi protejată”, au motivat judecătorii.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: