Şef la Protecţia Internă a Poliţiei lăsat fără permis. A depăşit maşina de la Rutieră pe linie continuă şi le-ar fi arătat semne obscene colegilor

Şef la Protecţia Internă a Poliţiei lăsat fără permis. A depăşit maşina de la Rutieră pe linie continuă şi le-ar fi arătat semne obscene colegilor

Şeful SIPI Vaslui (foto medalion), alături de oficialităţile locale Sursa FOTO Vremea Nouă

Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Vaslui, ofiţerul Dan Bahrim, s-a ales cu o amendă usturătoare şi cu permisul suspendat pentru 30 de zile, după ce, potrivit poliţiştilor rutieri din Iaşi, ar fi efectuat o depăşire neregulamentară şi ar fi adresat semne obscene poliţiştilor. La nivelul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă s-a declanşat o anchetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul în care a fost implicat şeful SIPI Vaslui şi echipajul Serviciului Rutier Iaşi a avut loc pe DN 24, pe raza localităţii Schitu Duca. Ieşean la origine, ofiţerul Dan Bahrim face naveta Iaşi-Vaslui, iar pe 22 iunie, se întorcea acasă de la serviciu. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi, şeful SIPI Vaslui se afla la volanul unui autoturism Dacia Duster, iar la un moment dat ar fi efectuat o manevră de depăşire pe linie continuă, autoturismul depăşit fiind chiar autospeciala Serviciului Rutier Iaşi, care se afla în mişcare. După efectuarea  manevrei de depăşire şeful SIPI Vaslui, susţin poliţiştii rutieri, ar fi scos mâna pe geam şi le-ar fi arătat semne obsecene.

Echipajul  rutier a plecat în urmărirea conducătorului auto. Şeful SIPI a fost oprit şi i s-a aplicat o sancţiune contravenţională  în cuantum de 1.885 de lei şi i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară şi pentru adresarea de semne obscene echipajului rutier. Pentru a avea un martor neutru, echipajul rutier a oprit un alt conducător auto care a asistat la întocmirea procesului verbal de contravenţie.  

Poliţiştii ieşeni, invocă faptul că după ce l-au oprit, ofiţerul Dan Bahrim şi-ar fi declinat calitatea de şef SIPI şi i-ar fi ameninţat cu plângeri pentru purtare abuzivă. Imediat după incident, şeful SIPI Vaslui a mers la conducerea IPJ Iaşi pentru a aduce la cunoştinţă despre producerea incientului şi şi-a informat superiorii din DGIPI.

DGIPI a declanşat verificări, şeful SIPI neagă că le-ar fi arătat degetul mijlociu poliţiştilor

La nivelul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă s-a declanşat o anchetă internă pentru a se stabili situaţia de fapt şi pentru a se dispune măsurile în consecinţă. Şeful SIPI neagă cu vehemenţă că ar fi adresat semne obscene sau injurii echipajului rutier. El a recunoscut superiorilor că a scos mâna pe geamul autoturismului însă fără a ridica vreun deget.

”Situaţia prezentată face obiectul evaluării de către conducerea DGPI. În acest context, subliniem că, la nivelul unităţii noastre, normele de conduită şi etică profesională sunt clar definite şi obligatorii pentru întreg personalul, orice abatere fiind supusă unei atente analize. Verificările efectuate la nivelul DGPI au avut în vedere raportul depus de ofiţer, nefiind primită din partea conducerii profesionale a IPJ Iaşi sau din partea echipajului de poliţie implicat nicio sesizare / plângere / semnalare privind comportamente / abordări inadecvate profesiei, ale ofiţerului DGPI, faţă de personalul Biroului Poliţiei Rutiere”, se arată într-un răspuns furnizat de DGIPI ziarului ”Adevărul”.

Reprezentanţii DGIPI precizează că poliţiştii şi toate celelalte categorii de personal ale MAI au obligaţia şi modalităţile legale de a sesiza, ierarhic, comportamente şi aspecte care aduc atingere activităţii lor profesionale. În cazul de faţă, având în vedere că poliţiştii ieşeni nu au depus vreo sesizare împotriva şefului SIPI Vaslui, DGIPI arată că ”pentru o corectă verificare a situaţiei de fapt şi pentru a preîntâmpina repetarea unor astfel de situaţii, conducerea DGPI a solicitat conducerii IPJ Iaşi suport în vederea documentării circumstanţelor producerii evenimentului şi iniţierii unei analize interne, conform competenţelor de specialitate, cu privire la aspecte ce ţin de etica şi deontologia profesiei de militar”. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: