Şase angajaţi au demisionat la spitalul din Bârlad, după ce a fost transformat în unitate suport pentru pacienţi COVID

Şase angajaţi au demisionat la spitalul din Bârlad, după ce a fost transformat în unitate suport pentru pacienţi COVID

Două asistente medicale şi patru infirmiere de la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad şi-au anunţat demisiile, după ce unitatea medicală a fost transformată de Ministerul Sănătăţii în unitate suport pentru pacienţi COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit conducerii spitalului, cele şase angajate au vârstele apropiate de pensionare. Teama că ar putea să contacteze noul coronavirus, le-a făcut pe cele şase femei să renunţe la posturi, în ciuda pierderilor financiare.

”Nu cred că trebuie subliniat că au plecat şase oameni, ci că au rămas 970 de oameni”, a menţionat medicul Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad. 

Pe fondul actualului context epidemiologic, mai multe spitale din ţară s-au confruntat cu demisii în lanţ, în rândul medicilor, asistentelor medicale şi infirmierelor. 

Deşi deficitari la capitolul materiale de protecţie, medicii din Bârlad au anunţat că vor duce lupta cu noul coronavirus, însă au lansat un apel în spaţiul public, demers care nu a rămas fără ecou. Spitalul din Bârlad s-a bucurat în ultimele zile de un val impresionant de solidaritate, după ce conducerea unităţii medicale a făcut un apel umanitar pentru a reuşi strângerea de fonduri necesare dotării spitalului cu materiale şi echipamente de protecţie. Pe lângă sumele de bani, spitalului i-au fost donate şi materiale sanitare, respectiv echipamente de protecţie. 

La rându-i reprezentanţii Primăriei au dotat unitatea medicală cu un robot de dezinfecţie, care a fost amplasat în secţia Anestezie Terapie Intensivă. Donaţia cea mai consistentă a venit din partea milionarului Constantin Duluţe, care a achiziţionat un aparat de testare moleculară Real Time-PCR în valoare totală de 75.898 de dolari şi kit-uri aferente pentru determinarea COVID-19. Aparatul a ajuns la spitalul din Bârlad, însă deocamdată nu este exploata, fiind necesară atestarea personalului care va lucra cu acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: