Şapte elevi intoxicaţi la o şcoală din Vaslui din cauza gazelor degajate de sobe

Şapte elevi intoxicaţi la o şcoală din Vaslui din cauza gazelor degajate de sobe

Mai multe ambulante au fost trimise la scoala din Valeni sa preia sapte copii. Acestia s-au intoxicat cu monoxidul de carbon de la soba din sala de clasa Elevii se aflau în timpul orei când au început să se simtă rău.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Copiii au acuzat stări de ameţeală, leşin şi dureri de cap, iar unii dintre ei le-au spus dascălilor că nu mai pot respira. Profesorii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul medicilor. Mai multe ambulanţe au fost trimise la şcoala din localitatea vasluiană Văleni.

Şapte elevi au fost preluaţi şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Vaslui unde au fost internaţi şi supuşi mai multor investigaţii. Diagnosticul pus de medici a fost intoxicaţie cu monoxid de carbon.


"Am primit un apel la 112, am trimis echipajele la scoala să preia elevii. Au suferit o intoxicatie cu monoxid de carbon. Au fost transportaţ la spital pentru investigaţii", a precizat medicul Dan Ungureanu, de la SAJ Vaslui.

În judeţul Vaslui peste 80 la sută dintre unităţile de învăţământ nu întrunesc condiţiile pentru a primi autorizaţie de la ISU privind securitatea la incendiu.


Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui au declanşat o anchetă în acest caz. 

„Vom verifica cine se face vinovat de această situaţie. Inginerul de la compartimentul tehnic va merge la şcoala din Văleni pentru a vedea la faţa locului ce s-a întâmplat şi cine poartă responsabilitatea pentru această situaţie. Acesta a fost un caz fericit, dar din cauza neglijenţei unor persoane se pot întâmpla adevărate tragedii şi nu putem tolera aşa ceva”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general şcolar din cadul IŞJ Vaslui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările