Învăţătoarea contrabandistă, dirijată din puşcărie de soţul interlop: „Bă, matematico! Cât vine, bă, paişpe cu şapte?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Mădălina Idriceanu, învăţătoarea trimis în judecată FOTO Simona Voicu
Alina Mădălina Idriceanu, învăţătoarea trimis în judecată FOTO Simona Voicu

Alina Mădălina Idriceanu (26 ani), învăţătoarea din comuna vasluiană Tătărăni, arestată la sfârşitul lunii aprilie şi, ulterior, plasată sub control judiciar, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, alături de alte opt persoane, fiind acuzată de contrabandă cu ţigări.

Alina Mădălina Idriceanu este soţia liderului interlopilor din municipiul Huşi, Rio Ţocu Vasilică, cel care în anul 2009 a dat pus la cale un jaf de proporţii la un bâlci din Adjud, furând 1,2 milioane de lei din rulota unor rivali cu care îşi reglau conturile la Huşi, fiind implicaţi de-a lungul anilor în mai multe scandaluri de stradă.

În toamna anului 2015, tânăra de 26 de ani, în ciuda faptului că era cunoscută cu antecedente penale, a ajuns învăţătoare în satul Bălţaţi comuna Tătărăni, în urma unui concurs organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, pentru suplinitori, la angajare nefiindu-i necesar cazierul judiciar.

A intrat în vizorul poliţiştilor în luna februarie, anul curent, când a fost prinsă  în Vama Albiţa cu maşina ticsită cu ţigări de contrabandă. Pentru că autoturismul era modificat, fiind create locaşuri speciale pentru ascunderea ţigărilor, a fost confiscat, iar tânăra amendată cu 5.000 de lei.

Întâmplarea nu a descurajat-o, spun anchetatorii huşeni, învăţătoarea continuând să desfăşoare activităţi infracţionale.

De la catedră, la trafic de ţigări 

”După ce a fost depistată, inculpata a continuat activitatea infracţională, şi-a achiziţionat un alt autoturism marca Opel, cu care a circulat cu nr. provizorii de circulaţie şi care de asemenea a fost folosit la transportul de ţigări. În mod repetat a achiziţionat importante cantităţi de ţigări din municipiul Suceava, când s-a deplasat la un depozit, de unde a cumpărat cantitatea de 1.500 pachete de ţigări. Această cantitate a fost distribuită prin intermediul numitei Ţocu Georgeta, în Anglia”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi.

Pentru că cererea de ţigări era mare, învăţătoarea a căutat mai multe surse de aprovizionare a ţigărilor, apelând şi la un cunoscut traficant de ţigări care acţiona în zona Pieţei Nicolina din judeţul Iaşi, Răzvan Ionuţ Zota. Pentru preluarea şi vânzarea ţigărilor, Alina Idricieanu a pus la cale o adevărată reţea în care au fost implicate mai multe rude. Sfaturile le primea chiar de la soţul ei aflat în puşcărie, unde ispăşeşte o pedeapsă de zece ani de închisoare.

”În prezenta cauză, un rol esenţial în contrabada cu ţigări l-a avut inculpata Idriceanu Alina-Mădălina, care a achiziţionat ţigări din mai multe surse (pe raza mai multor judeţe). Cu privire la cantităţile de ţigări pe care le-a achiziţionat de la un depozit din mun. Suceava, aceasta a fost sprijinită, prin intermediul convorbirilor telefonice de căre soţul ei, numitul Ţocu Rio-Vasilică, condamnat, aflat încarcerat în Penitenciarul Vaslui, aceasta fiind, efectiv ajutată de către suspectul Nica Marius, vărul acesteia, care a însoţit-o în mun. Suceava şi care a ajutat-o să încarce ţigările în mijloace de transport, microbuze, care aveau destinaţia Anglia”, se arată în actul de sesizare al instanţei.

Cum negocia învăţătoarea preţurile la ţigări

Pentru a nu fi prinşă, Idriceanu discuta codificat la telefon, însă detaliile de multe ori o dădeau de gol. Interceptările realizate de procurori în acest dosar scot la iveală limbajul vulgar folosit de tânăra învăţătoare în relaţiile cu traficanţii de ţigări. Interceptare Alina Idriceanu – Cristinel Ramaşcanu (alt inculpat în dosar):

Alina Idriceanu:- Bă matematico! Cât vine bă paişpe cu şapte? Hă?

Ramaşcanu:- Păi, ştiu măi! Da’ tu matematico, eu...? Tu

Alina Idriceanu:- Măi eu ţi-am spus să-mi dai zece, nu? În capăt!

Ramaşcanu:- Ce zece?.....

Alina Idriceanu:- Doamne! Zece milioane ăi... Zece milioane, na!...

Ramaşcanu:- (neinteligibil) dacă trebuie să dai două sute înapoi (neinteligibil)!....

Alina Idriceanu:- Văleu, bată-te-ar focu’, te puneai la două sute frate! Să-mi bag (limbaj obscen) în două sute de mii!...

Ramaşcanu:- Da’, da’ ce te pui tu la o adică? De ce pui tu?

Alina Idriceanu:- Vai mamă, mamă!...

Ramaşcanu:- Ei, păi...

Alina Idriceanu:- Mânca-ţi-aş gura ta, da’ când ţi-am dat pe degeaba, ţi le-am dat tura trecută...! Îi trebuia lu’ bărbatu-meu să-i fac pachet... Băga-mi-aş (limbaj obscen) să-mi bag!

Ramaşcanu:- E..., dita!

Alina Idriceanu:- Ei lasă, că te ţine el minte! Bine, hai că vin acuma! Hai..., vin! Pa!.

Ramaşcanu:- Hai, hai, hai! Pa! ”

Discuţiile au continuat şi în perioada următoare: denumirile la ţigări, codificate

Alina Idriceanu:- Ai nevoie de vreo ceva..., un plug cu şase, vrei...zece? ..
Ramaşcanu:- De ăla?...
Alina Idriceanu:- Plug bă, plug!
Ramaşcanu:- N-am cum, nu e scump, mamă!...
Alina Idriceanu:- Nu merge, nu? Păi, da’…
Ramaşcanu:- A..., nu, nu e scump, mamă!...
Alina Idriceanu:- A..., păi nu că îl are gagiu, da’...îl are cu cinci şi eu îl dau cu şase. Îmi iau un leu capac eu..
Ramaşcanu:- Nu, nu, nu, că mi-o căzut, mi-o căzut mie şi cu cinci, cinci sute! Cinci jumate...
Alina Idriceanu:- A...!.
Ramaşcanu:- Nu, nu...
Alina Idriceanu:- Bine
Ramaşcanu:- De asta..
Alina Idriceanu:- Bine, pa! Ne-auzim, pa!”

Contrabandă internaţională: Ţigări trimise prin colete, în Anglia

Potrivit anchetatorilor vindea ţigările de contrabandă atât pe raza judeţului Vaslui cât şi în străinătate. Ţigările erau trimise în colete prin intermediul microbuzelor care asigură transport mafă internaţional.
Pentru a nu fi descoperiţi pe timpul transmiterii coletelor către Anglia, învăţătoare sfătuită de soţul ei, prin telefon, nu utilizează numele lor reale, pentru a le trece pe colete, ci folosesc nume fictive sau numele unor persoane care nu au legătură cu activitatea infracţională.


Ţocu Rio Vasilică:- A...! vezi să nu pui..., pui un nume acolo’şa, da’ să fie ca lumea da’...lu’ văru-tău!
Idriceanu Alina:- Ăi, da’ ce terorizaţi sunteţi, serios! Da’ nu mi-ai mai zis o dată!..
Ţocu Rio Vasilică:- Da? E bun....
Idriceanu Alina:- Nu mai poate asta, ai vorbit cu ea şi cre’ că ţi-o zis “nu prin mine”.

Arsenalul din casele traficanţilor

La sfârşitul lunii aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi au descins în 32 de locaţii, unde locuiau membrii reţelei coordonate de învăţătoarea din Tătărăni.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi confiscate 12.625 pachete ţigări de contrabandă,10 autoturisme (mărcile Audi A6, Opel, Mazda, Renault etc.), 61 litri alcool în valoare de 1.525 lei, un pistol calibru 8 mm şi 4 cartuşe nepercutate cal. 8 mm, 235 cutii articole pirotehnice, importante sume de bani (35.805 lei şi 7.055 euro), 59 telefoane mobile, 86 SIM-uri şi alte obiecte şi înscrisuri.  De asemenea, la locuinţa învăţătoarei poliţiştii au descoperit o ţigară care conţine o substanţă vegetală. În urma expertizei s-a constatat că aeasta conţine canabis, motiv pentru care cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT Vaslui care urmează să stabilească de unde avea învăţătoarea cannabis şi în ce scos îl deţinea.

Acuzată de proxenetism în Italia

alina madalina idriceanu foto facebook

Foto: Alina Idriceanu Facebook

Învăţătoarea contrabandistă este cercetată şi în Italia pentru trafic de minore, infracţiune pentru care autorităţile italiene au mai amendat-o în urmă cu doi ani cu 15.000 de euro. Amenda penală dată de autorităţile italiene se regăseşte în cazierul tinerei.

Presa din Italia a relatat pe larg anul trecut despre reţeaua de prostituate care ar fi fost plasate unor proxeneţi italieni de Alina Idriceanu. Cazul a ajuns în atenţia carabinierilor, după ce o minoră de 17 ani, din România, a fost salvată în ultima clipă de la sinucidere, după ce a fost găsită în apropierea unei gări, unde se pregătea să se arunce în faţa unui tren.

Minora a relatat carabinierilor că a fost adusă în Italia de Alina Mădălina Idriceanu, care i-a promis că îi va găsi un loc de muncă. Odată ajunsă în localitatea italiană Poggio, tânăra a fost plasată într-un club de noapte, unde era obligată să se prostitueze cu sume cuprinse între 50 şi 100 de euro/client. Minora a povestit autorităţilor italiene că viaţa şi a celorlalte tinere din club se transformase într-un iad după ce au fost vândute de Idricianu celor doi italieni care se ocupau de clubul de noapte. În urma descinderii carabinierilor şi şi a procurorilor din Bolognia, clubul de noapte a fost închis iar cei doi italieni arestaţi, în timp ce Alina Mădălina Idriceanu a fugit în România.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite