UPDATE Ciprian Tamaş, primarul din comuna Şuletea, acuzat de fals şi uz de fals. Edilul: „Sunt nevinovat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Tamaş, primarul comunei Şuletea, este acuzat de fals şi uz de fals, după ce ar fi semnat câteva acte în locul altor angajaţi ai Primăriei. El va trebui să dea cu subsemnatul la Poliţie, având deschis un dosar penal pe numele său.

Acuzaţiile asupra lui Cirpian Tamaş vin de la doi foşti angajaţi ai Primăriei Şuletea care, spun ei, au fost daţi afară din serviciu în mod abuziv. Ei au dat Primăria în judecată, au câştigat procesul, iar acum i-a făcut plângere penală şi edilului pe care l-au acuzat de fals şi uz de fals. 

„La Secţia de Poliţie Murgeni se află în lucru un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals. Cercetările au fost demarate în urma primirii a două sesizări de la doi foşti angajaţi ai Primăriei Şuletea cu privire la faptul că, pe documentele întocmite la Comisia de Disciplină din cadrul Primăriei, care a decis desfacerea contractelor de muncă a celor doi angajaţi, nu toate semnăturile corespund membrilor comisiei", ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Politiţie al Jude]ului (IPJ) Vaslui.

Primarul Tamaş nu este la „prima abatere“. El a mai intrat în atenţia oamenilor legii în iarna anului trecut, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, fiind acuzat de membrii de campanie ai USL, deşi este membru al Partidului Conservator, de sechestrare şi tentativă de omor,  după ce un jeep în care se aflau membri şi susţinători ai ARD a lovit un autoturism în care se aflau useliştii.

Într-un drept la replică trimis pe adresa redacţiei în cursul zilei de ieri, 2 iulie 2013, primarul comunei Şuletea susţine că nu se face vinovat de niciuna din acuzaţiile aduse de foştii angajaţi ai instituţiei pe care o conduce: „Pentru o corectă informare a publicului, dar în special a locuitorilor comunei Şuletea vă comunic următoarele: depunerea unei plângeri penale pe numele oricărui cetăţean din România, nu face ca respectiva persoană să răspundă penal. Există organe legale care hotărăsc acest aspect. În legătură cu speţa din dosarul respectiv aduc la cunoştinţa publicului că în urma anchetei realizate de Poliţie nu s-au confirmat sesizările făcute de cei doi foşti angajaţi. Membrii respectivelor comisii şi-au asumat semnăturile în faţa poliţiştilor, atât scris cât şi verbal“, se arată în dreptul la replică semnat de Ciprian Tamaş.

În ultima perioadă, tot mai mulţi primari ai Vasluiului au început să fie certaţi cu legea sau să intre în atenţia organelor de anchetă pentru infracţiuni de corupţie. Un alt caz este cel al lui Neculai Lupu, primarul din comuna Fruntişeni, care a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru abuz contra intereselor publice şi conflict de interese. 

Citeşte şi:

Acuzat de fraudă cu fonduri europene, primarul comunei vasluiene Fruntişeni a fost condamnat la închisoare

Violenţa, arma de bază în campania electorală la Vaslui. Urmărire ca în filme între maşinile cu susţinătorii ARD şi USL

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite