În judeţul Vaslui vor fi construite 27 de parcuri eoliene în următorii trei ani

În judeţul Vaslui vor fi construite 27 de parcuri eoliene în următorii trei ani

Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 100 de milioane de euro FOTO:adevarul

Până la sfârşitul anului 2015, în judeţul Vaslui vor fi date în exploatare 27 de parcuri eoliene, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la 100 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Potrivit unui raport întocmit de Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui, un număr de 27 de parcuri eoliene vor fi date în exploatare până la finele anului 2015 în judeţul Vaslui, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la 100 de milioane de euro, anunţă Mediafax.
 
Pe lângă cele 437 de turbine amplasate în 24 de comune vasluiene şi oraşul Negreşti, va fi construită şi o centrală electrică eoliană în comuna Soleşti.
 
Cele mai mari investiţii în parcuri eoliene se vor face în comuna Fălciu, unde se vor construi trei parcuri eoliene, în valoare de peste 23 de milioane de euro.
 
„Valoarea totală declarată de firmele care au obţinut autorizaţiile de construcţii pe cele 27 de parcuri eoliene se ridică la 434,3 milioane lei. Cu excepţia a opt dintre ele, lucrările sunt începute în alte 16 locaţii, în alte trei fiind deja finalizate şi date în exploatare", a declarat directorul Direcţiei de Urbanism din cadrul CJ Vaslui, Marian Beşliu.
 
Capacitatea totală de energie electrică ce va fi produsă de cele 27 de parcuri eoliene din judeţul Vaslui se va ridica la 917,4 MW, aproape echivalentul hidrocentralei de la Porţile de Fier I, cea mai mare capacitate de producţie a energiei electrice din România, exceptând centrala nucleară de la Cernavodă.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările