65% dintre medicii vasluieni doresc să se vaccineze anti-COVID-19. Scepticism şi mai ridicat în rândul asistenţilor medicali

65% dintre medicii vasluieni doresc să se vaccineze anti-COVID-19. Scepticism şi mai ridicat în rândul asistenţilor medicali

Direcţia de Sănătate Publică  Vaslui a realizat catagrafia cadrelor medicale pentru a stabili lista cu personalul medical ce urmează a fi vaccinat împotriva COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nivelul judeţului Vaslui au fost chestionaţi 1.378 de angajaţi din sistemul sanitar. Potrivit datelor centralizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate publică, dintr-un total de 356 de medici, cât sunt în judeţul Vaslui 232 (65%) şi-au dat acordul pentru a fi vaccinaţi împotriva COVID-19. 

Un procent mai slab s-a înregistrat în rândul asistenţilor medicali. La această categorie, dintr-un total 1.022 de persoane, doar 568 (55%) şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina anti-COVID-19.

Refuzul cadrelor medicale de a si vaccina, deşi se află în prima linie de luptă cu noul coronavirus, este pus pe seama lipsei de informaţii cu privire la noul vaccin.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că în momentul în care vaccinul anti-COVID 19 va ajunge în România, prioritate la vaccinare vor avea cadrele din sistemul medical. Prima tranşă de vaccin împotriva COVID-19 este aşteptată în ţara noastră în luna decembrie, vaccinarea personalului medical urmând a începe în ianuarie. 

Vă mai recomandăm şi:

O tânără doctoriţă, ucisă de COVID-19. Unde s-a stins medicul  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările