Viorica Dăncilă, la Drobeta Turnu Severin. Premierul participă la alegeri locale PSD Mehedinţi

Viorica Dăncilă, la Drobeta Turnu Severin. Premierul participă la alegeri locale PSD Mehedinţi

Viorica Dăncilă şi Aladin Georgescu

Viorica Dăncilă, premierul României, se află joi la Drobeta Turnu Severin, alături secretarul general al PSD Mihai Fifor, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, Petre Daea, ministrul Agriculturii, Eugen Orlando Teodorovici ministrul Finanţelor, Marius Budăi, ministrul Muncii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conferinţa judeţeană PSD Mehedinţi are loc la Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin.
 
Premierul Viorica Dăncilă a sosit în sală alături Mihai Vifor, Sorina Pintea şi Orlando Teodorovici.
  
Oaspeţii au fost întâmpinaţi de primarul Severinului, Marius Screciu, preşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu, cât şi de prefectul Nicolae Drăghiea.
 
Conferinţa este programată să înceapă la ora 10.30. Se va alege preşedintele PSD Mehedinţi, căruia i-a expirat mandatul. Nu vor exista însă surprize, Aladin Georgescu, va rămâne în fruntea organizaţiei pentru că nu are concurenţă, fiind singurul candidat.
 
Concurenţă este pentru postul de preşedinte executiv, pentru care se bat îMarius Screciu, primarul Sverinului, şi Constantin Truşcă, primarul comunei Şimian.
 
 ”În ultimele zile am încercat să îmi răspund personal dacă să îmi depun sau nu candidatura, să deranjez sau nu un anumit stil de conducere, dacă suntem suficient de mulţi să facem o schimbare, după o consultare cu mai mulţi am decis să candidez. Candidez în condiţii destul de ingrate: peste 100 de delegaţi sunt ai adversarului şi prietenului meu Marius Screciu. Este adevărat că Severinul e mare, dar nu a făcut niciodată diferenţa pentru PSD faţă de comuna Şimian la alegeri. Candidez pentru o viaţă de partid transparentă – să nu aflăm din presă ce hotărâri au luat liderii. Nu îmi doresc să fie menţinuţi în funcţie, uneori ilegali, oameni care nu au avut nicio contribuţie în partid, iar voi cei care aţi muncit în campanie asistaţi neputincioşi. Candidez nu pentru că am vrut să conduc organizaţia PSD Mehedinţi, nu candidez niciodată pentru funcţia de preşedinte, ci pentru a consolida o organizaţie puternică. Candidez ca preşedintele Aladin Georgescu să nu fie în permanent conflict cu câţitva primari care au obţinut rezultate – aş menţiona aici Vânjulet, Gogoşu şi altele. Candidez ca să se promoveze oameni cu potenţial de la organizaţiile de tineret sau femei, nu vânători de funcţii. Avem cel mai performant program de guvernare, dar acum la alegeri am avut cel mai slab rezultat. Care au fost cauzele? Una dintre cauze: deciziile luate doar de unii lideri. PSD nu aparţine unor lider, ci dumnevoastră membrilor – primarilor. Candidez pentru a face o echipă puternică cu Aladin Georgescu, sunt din rândul dumnevoastră şi ştiu problemele cu care vă confruntaţi – vreau doar să ajut, nu am niciun interes personal, simt că putem mai mult. Orice competiţie ne uneşte, nu ne dezbină! Şi doamna premier fac un apel să îi ajutaţi pe cei din Severin să îi ajute cu bani de căldură”, a spus primarul comunei Şimian, Constantin Truşcă.
 
Primarul Severinului, Marius Screciu, a profitat de prezenţa premierului pentru a-i cere sprijinul în preluarea Portului din municipiu:
 
”În ultimii 5 ani  nu am primit vizita unei premier, deşi am fost una dintre cele mai bune organizaţii PSD din ţară, suntem pe locul 3 şi e important şi ne-am dori să fim mult mai mult băgaţi în seamă. Prima problemă o reprezintă încălzirea oraşului. Şi aş vrea să o felicit pe doamna premier şi  pe domnul Teodorovici au dat OUG care ne permite să găsim soluţii pentru încălzirea oraşului. OUG prevede alocarea de 85% din fonduri de le Guvern 15% de la municipalitate pentru un sistem de încălzire performant. Suntem foarte aproape, într-o lună de zile putem depune documentele – pentru a găsi o alternativă viabilă – o giga calorie ieftină. Mai avem însă un hop – iarna asta avem dorinţa să ne sprijiniţi – comunitatea are nevoie şi cred că merităm. O altă problemă: portul – port care a fost construit de înaintaşii noştri, de severinenii de la 1860. Nu e posibil ca un oraş Severin să nu aibă faleză – nu e posibil ca comunitatea să nu poată investi să rezolve această problemă. Suntem o organizaţie extraordinară – de ani de zile suntem fruntaşi, dar cred că nu suntem totuşi respectaţi la valoarea pe care o avem. Le doresc succes tuturor colegilor”.
 
Competiţia dintre cei doi primari din PSD Mehedinţi pentru funcţia de preşedinte executiv PSD Mehedinţi i s-a finalizat cu victoria primarului Severinului. În urma votului rezultatul a fost următorul: 358 pentru Screciu şi 193 pentru Truşcă.
 
În sală au fost aproximativ 700 de persdoane, delegaţi din toate comunele din Mehedinţi. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările