VIDEO Mii de severineni au venit în Port de Ziua Marinei

VIDEO Mii de severineni au venit în Port de Ziua Marinei

Jocurile marinăreşti au făcut deliciul spectactorilor FOTO Alexandra Georgescu

Ca în fiecare an, severinenii au venit în număr mare în Portul din Drobeta Turnu Severin pentru a participa la manifestările ocazionate de Ziua Marinei. Jocurile tradiţionale marinăreşti au făcut senzaţie printre zecile de tineri care s-au aventurat în cursa pentru un porc sao raţă.

Evenimentele de Ziua Marinei în Portul din Drobeta Turnu Severin au început la ora 10 cu discursul oficialităţilor şi depunerea de coroane la Monumentul eroilor marinari. 

Zeul Neptun a oficiat botezul marinarilor, după care a declarat deschise jocurile marinăreşti, urându-le succes temerarilor înscrişi în aceste tradiţionale competiţii, precum porcul la şcondru, trasul la parâmă sau prinsul raţelor. 

 

Vremea frumoasă, dar şi faptul că mulţi dintre severineni sunt liberi astăzi a făcut ca numărul celor care au venit în port să fie foarte mare. Evident că jocurile marinăreşti au făcut deliciul spectatorilor, în special a celor mici.

Şi tot copiii au fost cei care s-au înscris la concursurile marinăreşti dând dovadă de multă îndemânare şi curaj, fiind răsplătiţi de organizatori cu tricouri, diplome şi cupe.

La încheierea manifestărilor severinenii s-au îndreptat spre terasele din centrul oraşului ori au urcat la bordul unui vas pentru o plimbare pe Dunăre.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: