VIDEO Mărturiile a două paciente internate în salonul unde o asistentă medicală a fost filmată ţipând la o fată contrazic varianta iniţială

VIDEO Mărturiile a două paciente internate în salonul unde o asistentă medicală a fost filmată ţipând la o fată contrazic varianta iniţială

Janeta Vlădulescu (foto stânga) şi Elena Braneci, două paciente martore la incidentul din Spitalul Judeţean Mehedinţi FOTO Alexandra Georgescu

Două paciente internate în acelaşi salon cu fata de 16 ani şi martore la incidentul petrecut în spitalul din Turnu Severin, în noaptea de 17 iulie, când o asistentă a fost filmată ţipând la adolescentă şi la mama acesteia, au o cu totul altă variantă în legătură cu episodul respectiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeile spun că nu i se poate reproşa absolut nimic asistentei medicale, care, susţin acestea, a fost provocată în acest caz.

„Toată ziua fata a stat cu telefonul în mână. Seara din somn am auzit-o că se văita. Mama sa nu ştiu ce tot îi făcea pe acolo, că la un moment dat s-a enervat şi a devenit agitată şi ţipa. A venit doamna asistentă care era de serviciu, i-a făcut o injecţie, dar şi mai tare plângea. Nu ştiu ce i-a zis mama fetei acolo la cabinet, doamna asistentă a venit din nou şi i-a zis că i-a făcut injecţie, dar ea şi mai tare urla. Căuta să-i explice, dar fata şi mai tare ţipa. Apoi, a început şi mamă-sa să ţipe pe hol că moare fata, iar a doua zi fata s-a plimbat toată ziua la pădure”, spune Elena Braneci, de 68 de ani, internată într-un salon din Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin.


Janeta Vlădulescu, de 72 de ani, o altă pacientă din acelaşi salon, spune că fata i-a vorbit urât asistentei medicale, că a ameninţat-o că o bate şi că toată supărarea ar fi plecat de la faptul că nu a venit o doctoriţă la patul acesteia:

„A făcut gălăgie, s-a sculat mamă-sa, s-a dus după asistentă, că o dor burta şi picioarele. I-a făcut o injecţie, apoi cred că a durat tot scandalul o oră. Era nervoasă că nu i-a venit doctoriţa ei. Doamna asistentă nu s-a purtat urât, i-a explicat că îşi face datoria”.

Şi reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin au explicat că asistenta medicală nu mai putea să-i dea la acea oră un alt calmant, fiindcă deja i se administraseră doze mari de calmant. Incidentul a avut loc pe acest fond de nervozitate, dar comisia de etică va stabili, în urma anchetei demarate la nivelul spitalului, în ce măsură se face vinovată asistenta medicală.

„Conducerea Spitalului Judeţean a demarat o anchetă, iar comisia de etică va analiza, va stabili gradul de vinovăţie ori de nevinovăţie şi va lua măsurile care se cuvin. Adevărul este undeva la mijloc în sensul că aparţinătorii au fost extrem de conflictuali din momentul internării până când s-a petrecut incidentul respectiv. Evident, era noapte, erau dureri şi sigur că lumea întotdeauna este agitată şi speriată în aceste situaţii”, spune medicul Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin.

Reacţia ministrului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă controale la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, după apariţia  imaginilor cu asistenta care strigă la o pacientă ce plânge de durere. Pintea consideră drept ”revoltător” şi ”incalificabil” comportamentul şi limbajul cadrului medical.

„Cu siguranţă neadecvat şi revoltător. Am fost ieri la Mehedinţi, de ieri în Spitalul Judeţean există inspectorii DSP care verifică circumstanţele în care s-a produs incidentul pentru că aceşti inspectori au abilitatea de a verifica calitatea actului medical. Este incalificabil”, a afirmat Sorina Pintea, într-o intervenţie la Realitatea Tv.

Întrebată ce măsuri s-ar putea lua în acest caz, ministrul Sănătăţii a spus că angajata spitalului poate fi dusă în faţa unei comisii de disciplină.

„Din punctul de vedere al DSP se fac verificări, se face un raport şi există sancţiuni care se vor acorda în cazul acestei persoane. Din punctul meu de vedere, primul pas este comisia de disciplină şi luarea unei decizii privitor la sancţiunea care trebuie să se aplice acestei angajate” a precizat Pintea.

Adolescenta de 16 ani care a fost filmată de mama sa în timp ce ţipă la ea o asistentă medicală a fost externată vineri din Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin. Ea a fost internată în data de 16 iulie suspectă de apendicită, dar ulterior s-a stabilit că avea o durere la şoldul drept. Imaginile surprinse au fost publicate pe pagina de Facebook a Ziarului Din Mehedinţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: