VIDEO Două vulpi iau prânzul pe malul apei, în Parcul Natural Porţile de Fier. Imaginile au devenit virale

VIDEO Două vulpi iau prânzul pe malul apei, în Parcul Natural Porţile de Fier. Imaginile au devenit virale

Două vulpi au fost filmate când se hrănesc pe malul unei apei în Parcul Natural Porţile de Fier. Filmuleţul este postat pe pagina de Facebook a Parcului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile au fost surprinse zilele trecute de angajaţii Parcului Natural Porţile de Fier, Amalia Bălăşoiu şi Adi Dumbravă, în timpul unei acţiuni de monitorizare a carnivorelor mari din parc.

Cele două vulpi luau “un prânz” consistent, din carne, pe malul unui pârâu şi nu au fost deranjate de aparatul de filmat. Filmuleţul este postat pe pagina de Facebook a Parcului.

 

În această perioadă, rangerii Parcului Natural Porţile de Fier monitorizează permanent carnivorele mari din parc prin acţiuni în teren, între Baia Nouă şi Eibenthal.

În cursul acestei monitorizări au putut fi observate aglomerări de urme ale mistreţilor, căpriorilor, cerbilor şi ciutelor, semn că parcul asigură habitatul sănătos pentru fauna bogată, anunţă reprezentanţii Parcului Natural Porţile de Fier

Parcul Natural Portile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a #Pădurilor - #Romsilva, este situat în sud-vestul României, în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, şi este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct devedere al biodiversităţii, al diversităţii geologice, dar şi al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafaţă totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.
Pe raza Parcului Natural Porţile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice cu marcaje şi panouri informative.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: