Vicepremierul Liviu Dragnea a semnat contractul de finanţare pentru pârtia de schi de la Baia de Aramă

Vicepremierul Liviu Dragnea a semnat contractul de finanţare pentru pârtia de schi de la Baia de Aramă

Semnarea contractului în sala mare a Prefecturii Mehedinţi FOTO Corina Macavei

Vicepremierul Liviu Dragnea a semnat joi, la Drobeta Turnu Severin, contractul de finanţare pentru construcţia unei pârtii de schi la  Baia de Aramă, valoarea fiind de aproximativ 2 100 000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform fişei proiectului, în Baia de Aramă, pe o suprafaţă de peste 28 de hectare se vor construi: imobil pârtie artificială, pârtie artificială pentru schi (210 metri), piscină cu o suprafaţă de 360 mp, pârtie naturală de schi cu o lungime de aproximativ 700 metri, patinoar cu o suprafaţă de gheaţă de 300 metri pătraţi, pistă de biciclete, parcări, şistem de iluminat nocturn, precum şi modernizarea drumului de acces către complexul turistic cu o lungime de peste 1,4 kilometri.

Potrivit directorului Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, prezentă joi la Drobeta Turnu Severin, lucrările la complexul turistic din Baia de Aramă vor începe în primăvara anului 2014 şi au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2015, având o durată de implementare de 18 luni.
Valoarea totală a proiectului este de 10.553.494,92 lei, din care Fondul European de Dezvoltare Regională contribuie cu 4.225.825,46 lei, contribuţia beneficiarului, adică Primăria Baia de Aramă şi Consiliul Judeţean Mehedinţi fiind de 4.583.324,79 lei.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că proiectul se adresează unui număr de peste 400 000 de persoane din Mehedinţi şi zonele limitrofe.

„Este un proiect care nu cu foarte mulţi bani va ajuta la dezvoltarea localităţii Baia de Aramă şi a zonei adiacente. Are o valoare de peste zece milioane de lei şi cuprinde realizarea unor drumuri, unei pârtii de schi, unui patinoar. Practic acest complex turistic se adresează la peste 400 000 de cetăţeni atât din judeţele Mehedinţi cât şi din judeţele învecinate.”, a precizat Liviu Dragnea.

Proiectul este finanţat din fonduri structurale în proporţie de 50 la sută prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară  5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”.

Primarul oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu a declarat joi că pentru cofinanţarea proiectului, în valoare de 50%, se bazează pe sprijinul Consiliului Judeţean Mehedinţi.
„Pentru realizarea acestui proiect s-a pus la dispoziţie o suprafaţă de 28 de hectare, domeniul public al oraşului Baia de Aramă, este un proiect gândit pentru tot parcursul anului deoarece cuprinde o pârtie pe timp de iarnă, o pârtie pe timp de vară, o piscină, patinoar şi toate utilităţile.2, a mai declarat Dunărinţu.
Din judeţul Mehedinţi, vicepremierul Liviu Dragnea a plecat spre Reşiţa, unde va semna alte două contracte de finanţare, respectiv  „Pod peste râul Nera între localităţile Socol şi Vracev Gaj” şi „Punct de traversare a Dunării cu bacul între localităţile Moldova Nouă şi Golubac” - Programul IPA de cooperare transfrontalieră România-Republica Serbia.

Citiţi şi:

Mâine se semnează contractul de finanţare pentru pârtia de schi de la Baia de Aramă

Încă 100 milioane lei pentru primari de la guvern
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările