UPDATE Situaţia se înrăutăţeşte pe Dunăre: 17 convoaie blocate, dar şi un pasager eşuat într-un prag de nisip

În acest moment, 17 convoaie încărcate cu circa 60.000 tone de marfă sunt nevoită să aştepte în amonte de Măgurele, respectiv în zonele Calafat, Severin şi Orşova. Şi tot din cauza nivelului scăzut al Dunării, un pasager a eşuat, astăzi, într-un banc de nisip, pe malul bulgăpresc, în zona Bechet.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 11,30  Deocamdată nu s-a solicitat sprijin pentru remorcarea pasagerului eşuat, însă conducerea Căpităniei Zonale Dr. Tr . Severin susţine că are o navă pregătită să intervină în orice moment.


Punctul critic este, în zona Măgurele, acolo unde şlepurile cu un pescaj mai mare de 1,40-1,60 metri nu pot naviga.

Potrivit autorităţilor portuare din Turnu Severin, numărul convoaielor care aşteaptă, în amonte de Măgurele, a crescut de la 11 la 17, ceea ce reprezintă un număr de 84 de nave, încărcate cu 60.000 tone de marfă.

Şi tot din cauza cotei mici a Dunării, un pasager cu peste 100 de turişti la bord  a eşuat la kilometrul fluvial 727, în zona Bechet, pe malul bulgăresc. 

Citeşte şi Administraţia Bazinală de Apă Jiu: “Debitele Dunării, în scădere”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările