Un medic a fost lovit peste faţă şi strâns de gât în timp ce resuscita o pacientă la Spitalul din Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic de la secţia Cardiologie şi o poliţistă de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate au fost agresaţi aseară în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin de rudele unei paciente de etnie romă.

Medicul de gardă din secţia de cardiologie a fost agresat de rudele unei paciente chiar în timp ce încerca să-i salveze viaţa acesteia, în timpul manevrelor de resuscitare.

Pacienta, o femeie în vârstă de 85 de ani, fusese internată joi după-amiază, la orele 15,00, la cardiologie, fiind cunoscută cu patologie cardiacă în stadiu avansat. În jurul orei 21.00, pacienta a intrat în stop-cardiorespirator, medicul de gardă fiind înştiinţat de către asistentă.

S-au început manevrele de resuscitare cardio-respiratorie, timp în care rudele bătrânei au devenit agresivie, atât fizic cât şi verbal cu medicul de gardă Vilhelmina Toman şi cadrele auxiliare, distrugând aparatura şi împiedicând efectuarea resuscitării. În timpul în care se făcea masajul cardiac, medicul a fost lovit de unul dintre aparţinători.

„În timpul resuscitării, doamna doctor a fost lovită, ulterior scandalul a  fost dus până în secţia de terapie intensivă. Practic, resuscitarea s-a produs printre agresiunile aparţinătorilor. Au intervenit organele de poliţie şi firma de pază”, spune managerul spitalului, dr. Victor Maliborschi.

Agresorii au lovit doctoriţa peste faţă, au strâns-o de gât şi i-au spart buza. O poliţistă de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, aflată în timpul liber, a încercat să aplaneze conflictul, dar a  avut parte de acelaşi tratament din partea agresorilor. Sub ploaia de lovituri, medicul a reuşit să-i salveze viaţa pacientei.

Asistentul şef al spitalului, Virgil Grigorescu, spune că intervenţia organelor de ordine solicitate la faţa locului prin 112 nu a fost una promptă:

„Din rapoartele făcute în dimineaţa aceasta, a reieşit că aparţinătorul unui pacient în stare gravă care fusese internată în jurul orei 15,00, în momentul în care s-a agravat şi a trebui resuscitată, aparţinătorii au fost extrem de agresivi. Au agresat inclusiv o persoană care era ofiţier de poliţie şi, întâmplător, venise aici în secţie. Au chemate organele abilitate, care au venit cu o oarecare întârziere, iar reacţia lor, din câte am înţeles, a fost destul de lentă şi destul de neadecvată situaţiei respective. Ulterior, într-adevăr, s-au luat măsuri, astfel încât agresorii au fost îndepărtaţi”.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de la IPJ Mehedinţi şi Jandarmerie, pe numele a patru agresori fiind întocmite dosare penale pentru lovire şi alte violenţe.

Este al doilea caz de agresiune asupra cadrelor medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin în ultimele două luni, iar cadrele medicale spun că şi-ar dori o protecţie mai mare din partea oamenilor legii.

„Este un risc cu care trăim în fiecare zi, mai ales din partea aparţinătorilor. Din păcate, nici organele abilitate nu reacţionează într-un mod corespunzător şi ne lasă pradă unor agresiuni, aşa cum s-a întâmplat şi noaptea trecută”, a mai declarat Virgil Grigorescu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite