Ultimele pregătiri de Revelion 2017 la Băile Herculane

Ultimele pregătiri de Revelion 2017 la Băile Herculane

Turiştii pot opta pentru o şedinţă de masaj la Hotel Afrodita FOTO Adevărul

Hotelierii, dar şi proprietarii de pensiuni din staţiunea Băile Herculane pun la punct ultimele detalii în ceea ce priveşte noaptea de Revelion. Petreceri tematice, cu preparate franţuzeşti şi relaxare cu băi revitalizante în lapte şi miere, dar şi bucate tradiţionale îi aşteaptă pe turiştii care anul acesta au ales să petreacă aici noaptea dintre ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

La hotelul Afrodita, bucătarii pregătesc meniul pentru Revelion, din care nu vor lipsi preparatele franţuzeşti, având în vedere că anul acesta  petrecerea dintre ani are ca tematică Parisul. În paralel, hotelul organizează un revelion şi pentru copii.

Turiştii au plătit 1340 lei pentru un sejur în acest hotel, unde au parte de un adevărat răsfăţ. Doamnele pot alege între o baie revitalizantă „Ritualul Cleopatrei”, Baia Împărătesei Sisi (care obişnuia să vină în staţiune) ori Baia „Afrodita” cu uleiuri esenţiale. Împărăteasa Sisi alegea de cele mai multe ori să se relaxeze în cele mai originale moduri. Baia ce-i poartă numele are efect detensionat graţie uleiului esenţial Ylang Ylang, dar şi a atmosferei create de petalele de trandafir, muzica de relaxare, terapia cromo. În timpul terapiei se serveşte, la alegere, un pahar de vin alb sau un ciorchine de strugure. Cleopatra îşi întreţinea frumuseţea printr-un ritual popular şi astăzi: baie cu lapte, miere şi petale de trandafir. Turiştii pot opta şi pentru o şedinţă de masaj cu beţe de bambus ori cu roci vulcanice, care ajută la detoxifierea corporală prin eliminarea toxinelor de la suprafaţa pielii.

Este forfotă mare şi în pensiuni, unde se pregătesc bucate alese pentru turişti. De pe masa de Revelion nu vor lipsi preparatele din porc, pregătite în casă: caltaboş,  tobă, sângerete, sărmăluţe şi multe alte bunătăţi. „Îi întâmpinăm pe turişti cu preparate specifice acestor sărbători, din carne de porc, mă ocup personal de pregătirea lor. Am păstrat tarifele de anul trecut”, spune proprietarul unei pensiuni din centrul staţiunii.

Atestată documentar în 153 d.Hr.

Certificarea documentară a staţiunii  Băile Herculane datează din anul 153 d.Hr, când se pare că  era într-o plină perioadă de înflorire, ceea ce înseamnă că  a fost întemeiată înainte de această dată. Şi există mai multe ipoteze ale specialiştilor care susţin că însăşi Împăratul Traian ar fi ctitorul acestei staţiuni, monezile cu chipul acestuia descoperite pe raza staţiunii ducând la această supoziţie. În scurt timp staţiunea a devenit faimoasă şi a început să fie vizitată atât de oameni simpli veniţi la tratament şi relaxare, cât şi de importante personalităţi politice, printre care Împăratul Marcus Aurelius Antonius, care în anul 214, însoţit de mama sa, Iulia Domna, a venit şi a vizitat aceste miraculoase băi termale. Au rămas o serie de pietre de altar care vorbesc despre eficienţa tratamentului balnear aici la Băile Herculane.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările