Turnu Severin: Trei sferturi din medicii de familie ar putea falimenta

Turnu Severin: Trei sferturi din medicii de familie ar putea falimenta

Dr.Carmen Tronea

Oamenii sunt nemulțumiți de creșterea cheltuielilor și scăderea bugetelor alocate către cabinete. În cazul în care se menține forma noului contract-cadru, 70% din cabinetele medicilor de familie din Mehedinți se vor închide.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asta susține președintele Asociației Medicilor de Familie Mehedinți, susținut de patronat. Cadrele din județ intenționează să nu semneze noile contracte, dacă ministerul nu ține cont de propunerile lor.

Oamenii sunt nemulțumiți de creșterea cheltuielilor și scăderea bugetelor alocate către cabinete și spun că în aceste condiții, vor fi nevoiți să își înceteze activitatea.

„În timp ce bugetul unui medic de familie scade dramatic în ultimii ani, cheltuielile vor crește. Estimez că în câteva luni, multe cabinete se vor închide. Singura soluție este ca decidenții din cadrul ministerului să asculte propunerile noastre”, ne-a spus dr. Adrian Petcu, președintele Asociației Medicilor de Familie Mehedinți.

70%  din cabinete vor falimenta

Cei 150 de medici de familie din județ acuză ministerul că îi împovărează cu cheltuieli și că emite ordonanțe în defavoarea lor.

„Suntem deranjați de atitudinea ministerului care dă ordonanțe peste ordonanțe, fără să ne consulte în prealabil. Noi trebuie să suportăm cheltuielile cu sistemul informatic pentru noile carduri de sănătate, suntem obligați să asigurăm continuitatea în centrele medicale de permanență și așa mai departe. Toate aceste măsuri nu fac altceva decât să ne încarce cheltuielile, în timp ce banii pe care îi primim sunt tot mai puțini. Din ce am discutat cu colegii mei, circa 70% din cabinete vor falimenta”, a spus, pentru Adevărul de Seară Severin, dr.Carmen Tronea, președintele patronatului medicilor de familie din Mehedinți.

Dacă în trimestrul II al anului 2008, valoarea punctului „per capita”, stabilită de minister era de 4,82 de lei, în 2010 a ajuns la 4,5, iar în urma noului contract, aceasta va coborî până la 2,6 lei.

„Toată lumea spune că noi încasăm bani mulți. Factura mea pe o lună este de exact 6.373 lei. În urma noilor măsuri, această sumă va scădea la 3800 de lei, bani din care trebuie să plătesc două asistente, utilități și toate cheltuielile cabinetului. Mergem la București pentru a stabili o strategie viabilă pentru noi, altfel nu semnăm contractele”, mai spune dr. Carmen Tronea.

Contractul-cadru cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate expiră la 31 martie 2011.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările