Turnu Severin: Florian Petria , un tâmplar transformat în curier hotelier

Turnu Severin: Florian Petria , un tâmplar transformat în curier hotelier

Turnu Severin: Florian Petria , un tâmplar transformat în curier hotelier

Florian Petria este omul care prin natura muncii sale a avut de a face cu multe persoanlităţi  importante ale ţării de la vedete în showbiz, până la oameni ai politicii, miniştrii şi chiar preşedinţi. 


 S-a născut la jumătatea lunii februarie, la 30 de km distanţă de municipiul Drobeta Turnu Severin, în comuna Vânjuleţ. Florian Petria nu avea să ştie ce surprize îi oferea viaţa, şi a plecat de tânăr din casa părinţilor pentru a-şi face un rost. ,,Am plecat în Lugoj , judeţul Timiș, la vârsta de 14 ani şi am rămas o perioadă de 4 ani în care mi-am finalizat studiile în cadrul Şcolii Ministerului Industriei Uşoare. După finalizarea studiilor m-am angajat pentru un an de probă, ca tâmplar la o coperativă a acelor vremuri. M-am  întors în judeţ la vârsta de 19 ani, şi cu policalificarea în buzunar, mi-am putut găsi  o slujbă la Combinatul de Prelucrare a Lemnului Drobeta Turnu Severin”. Timp de 11 ani a trebuit să trăiască în mediul de lucru al muncii sale, şi îşi aminteşte de vremea când zgomotul de fond al combinatului îl urmărea chiar şi atunci când nu era prezent la locul de muncă.

Schimbare de fond

Angajat timp de 12 ani în domeniul tâmplăriei la vârsta de 31 de ani, printr-o întâmplare fericită , Florian Petria a schimbat zgomotul de fond al strungului cu liniştea recepţiei de hotel, devenind în anul 1990 curier hotelier. ,,Timpul s-a scurs şi m-am gândit că asta trebuie să fac ca să-mi fac un rost în viaţă, şi astfel am lucrat 12 ani în domeniul prelucrării lemnului şi eram fericit că puteam să-mi cresc copii şi să-mi fac partea la înteţinerea familiei. Cum s-a făcut însă, că în luna martie a anului 1990 am schimbat salopeta de lucru pe care am purtat-o timp de 12 ani, cu o vestimentaţie nouă, curată mereu, la dungă şi politeţea a luat locul puterii fizice. Acum merg pe al douăzeci şi unulea an de când lucez ca curier hotelier, şi satisfacţia liniştii de hotel este unul din lucrurile care m-au menţinut în această slujbă,” ne relatează Florian Petria, mulţumit de decizia luată acum aproape 20 de ani.


Satisfacţie din plin

“Printre  îndatoririle mele de curier hotelier este purtarea bagajelor turiştilor până la camerele de hotel iar pentru aceasta este importantă stăpânirea unor limbi de circulaţie internaţională, deoarece am avut tot felul de grupuri de turişti sau diplomaţi, care trebuiau ajutaţi şi nu puteam dacă nu îi direcţionam pe limba lor. Am avut ocazia să îndrum persoane importante din showbizul românesc, cântăreţi, oameni ai scenei,  chiar majoritatea artiştilor care au concertat în Severin. Prin slujba care o am am putut comunica cu oameni importanţi ai ţării, de pe scena politică, miniştrii şi chiar preşedinţi. Chiar acum este cazat la noi domnul Filimon Tudorel, cunoscut ca “administratorul’’ din serialul ,,La bloc”. Este o satisfacţie să lucrez în locul care sunt”, mai susţine Florian. Acum şapte ani, Florian Petria, la îndrumarea prietenilor şi colegilor săi a făcut şi un curs de ospătar care i-a permis să profeseze în cadrul organizării meselor festive din hotelul în care lucrează acum deja de 20 de ani. ,,Îmi place că în timpul meselor festive, în special la nunţi, uit de dificultăţile vieţii proprii şi mă pot bucura de fericirea tinerilor care au o viaţă înainte”, mai susţine acesta

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: