Turnu Severin: Cei mai buni eseişti au fost premiaţi de Dragobete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai buni elevi severineni s-au întrecut în eseuri despre dragoste
Cei mai buni elevi severineni s-au întrecut în eseuri despre dragoste

Au scris despre ce înseamnă, în opinia lor, dragostea, şi au câştigat. Este vorba despre 42 de elevi ai unităţilor de învăţământ din Severin, care au participat la simpozionul judeţean intitulat “Dragobetele, între tradiţie şi semnificaţii mitologice”.

Sala de recepţii a Palatului Cultural “Teodor Costescu” din Severin a găzduit, astăzi, simpozionul judeţean „Dragobetele, între tradiţie şi semnificaţii mitologice”. Evenimentul, organizat de Asociaţia nonguvernamentală “Cordelia”, a avut răsunet în rândul elevilor şi profesorilor din municipiu.

Nu mai puţin de 42 de elevi au răspuns invitaţiei de a participa la un concurs de eseuri, pe tema dragostei, chiar dacă mulţi dintre ei nici măcar nu au întâlnit-o. “Am participat cu un eseu numit “Dragoste neagră pe fond alb”.

Sunt olimpic naţional la limba şi literatura română şi fiecare concurs de eseu este o provocare pentru mine. Am spus că pe tema dragostei nu am scris multe lucrări şi de ce să nu-mi încerc norocul, de ce să nu scriu despre ceea ce simt eu despre dragoste”,
ne-a mărturisit câştigătorul premiului I, Adrian Duţă, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Traian”.

"Iubirile s-au transformat în iubiri virtuale"
Pentru tânăr, iubirea adevărată poate fi caracterizată astfel: “Eseul meu a fost un pic ieşit din tiparele, din sfera dragostei, pentrru că a fost un pic acid, ironic. A prezentat idealurile, aspiraţiile în dragoste, dar şi nemultumirile pe care le resimte un tânăr care trăieşte în această generaţie, dat fiind faptul că iubirea s-a transformat în iubiri virtuale, în emoticoane puse pe mess. De fapt, asta m-a împins să scriu cum poate fi o iubire adevărată, clădită”, ne-a mai spus Adrian.

Asociaţia “Cordelia” îşi propune să deruleze şi alte proiecte educaţionale, culturale, educationale, sportive, turistice, ecologice, dar să şi identifice şi să ajute copiii şi bătrânii defavorizaţi, precum şi copiii cu handicap.

Miercuri seară, asociaţia va organiza un bal de caritate, încercând să ajute câţiva tineri nevoiaşi care nu au posibilitatea să-şi facă o nuntă sau să-şi întemeieze o familie. “Ne-am asumat acest rol civic în ideea de a promova tinerele talente, dar şi de a ajuta persoanele defavorizate. Încercăm să fim acea mişcare de rezistenţă, dacă pot să spun metaforic, pentru că vrem să schimbăm generaţiile viitoare, să formăm caractere şi să avem parte, mâine, poimâine, de o altfel de Românie”, ne-a precizat vicepreşedintele asociaţiei, Delia Râmniceanu. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite