Turnu Severin: Baza de Kaiac-Canoe Orşova selectează viitori sportivi

Turnu Severin: Baza de Kaiac-Canoe Orşova selectează viitori sportivi

Turnu Severin: Baza de Kaiac-Canoe Orşova selectează viitori sportivi

Cel mai mare club de kaiac-canoe din România a început selecţia din această toamnă. Baza Nautică de Kaiac-Canoe din Orşova caută, în toată ţara, 65 de copii dornici de performanţă.


Selecţia primară va avea loc pe 3 octombrie, la sediul bazei, situat în imediata vecinătate a sălii de sport din municipiu. “Căutăm prin toată ţara copii, băieţi şi fete, de vârstă 12, 13, 14 ani, care au calităţi volitive deosebite de practicare a acestui sport, pentru că aici îţi trebuie, în primul rând, ambiţie şi tenacitate şi cu nişte măsurători antropometrice deosebite care nu sunt cele cerute de federaţie, ci unele proprii cerinţelor noastre, care sunt mai ridicate. Acestea, pe lângă verificările medicale sunt probe eliminatorii”, ne-a declarat antrenorul Beniamin Zabet, coordonatorul clubului orşovean.

Mulţi nu rezistă pregătirii
Procesul de selecţie este un proces îndelungat care nu se termină practic niciodată, pentru că mulţi dintre copii nu rezistă până la capăt. În plus, mulţi dintre sunt selectaţi, nu ştiu să înoate.  „Este foarte greu, pentru că, din păcate, în Romania nu mai există cultură sportivă. Toată lumea ştie de fotbal. De aceea, dacă vedem pe stradă un copil, îl întrebăm dacă are laba piciorului mare, dacă are braţele lungi, talia bună, dacă e voinic, etc. Această fază este cea mai grea, pentru că trebuie, în primul rând, să inspiri părinţilor încrederea de care ei au nevoie”. Elevii-sportivi admişi, cu calităţi deosebite de forţă şi rezistenţă vor avea asigurată gratuit, hrana zilnică din partea clubului. Ceilalti vor putea activă la secţie cu plata hranei zilnice la preţuri accesibile (20 lei/zi). Cazarea este gratuită şi se face în baza nautică de kaiac-canoe şi în internatul Liceului de Marină, iar transferul şcolar se va opera imediat după anunţarea rezultatelor de la selecţie, la clase cu profil de kaiac-canoe. Pentru cei care vor informaţii suplimentare, pot accesa site-ul instituţiei: www.k-corsova.ro.

Sunt şi copii care trec “testul”
Alexandru Ardeleanu are 18 ani, vine din Bacău şi este unul dintre cei mai buni sportivi ai clubului. Face sport de performanţă de 6 ani şi e campion european la juniori. «Am muncit greu ca să ajung aici. Fac de şase ani sport, a fost greu, am plecat de-acasă, de la părinţi. Sunt departe de casă, dar vreau să continui sportul, să mă realizez, să ajung la Dinamo, la mondiale, să ajung un mare sportiv», ne spune Alexandru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: