Tripleţi abandonaţi în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin. Mama lor spune că nu are posibilităţi să-i crească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei fetiţe născute în urmă cu trei săptămâni în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin au fost abandonate de mama lor, prea săracă pentru a le creşte în condiţii nornale. Este primul caz în ultimii 20 de ani de tripleţi născuţi la maternitatea severineană.

Pentru personalul medical de la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin a fost un eveniment cu totul special pentru că în ultimii 20 de ani nu s-au mai născut tripleţi aici. Alexandra, Isabela şi Cristina sunt cele trei fetiţe, pe care asistentele medicale de la secţia nou-născuţi le-au îngrijit cu mare dragoste.

Din păcate soarta lor nu este deloc una fericită fiindcă după trei săptămâni petrecute în maternitate mâine vor fi mutate la leagănul de copii. Mama lor, în vârstă de 36 de ani, dintr-o comună mehedinţeană, mai are acasă alţi trei copiii şi spune că nu are posibilităţi să le crească şi pe aceste fetiţe.

image

„Faptul că s-au născut tripleţi este un lucru extraordinar de rar în Maternitatea din Turnu Severin. În al doilea rând, fetiţele au fost cu greutate destul de mică, au stat în incubator circa trei săptămâni. Acum, cele mari, primele născute, au câte 3000 de grame, iar cea mică, a treia, are 2500. Se apropie, evident, momentul externării. Aici a apărut o problemă, mama nu vrea să ia fetiţele acasă, pe motiv că mai are trei copii acasă şi că nu are cu ce să-i crească. Ideea aceasta a abandonului unor copii pe care îi faci este un lucru care se întâlneşte numai la oameni, pentru că pe planeta asta, niciun animal nu îşi părăseşte copiii. În ultima vreme se constată o tendinţă crescută în a lăsa copiii în maternitate”, declară medicul Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin.

image

Asistentele medicale au fost cele care au cumpărat scutece şi hăinuţe pentru cele trei fetiţe. Acum marea lor dorinţă este ca tripleţii să ajungă într-o singură familie, dacă vor fi daţi spre adopţie.

„Mama, dacă le-a abandonat, vă daţi seama că nu am avut nici scutece. Tot noi am fost cele care am cotizat pentru a avea şi ele strictul necesar: şerveţele umede, un unguent ne-a dat asistenta noastră şefă, scutecele le-am luat noi. Ne-am închipuit că sunt copiii noştri. Trebuie să ajungă undeva că nu putem să îi ţinem în secţia noastră atâta timp. Cea mai mare problemă este să nu se despartă, dacă vor fi luate de cineva, să fie luate toate trei”, spune asistenta Daniela Mirea din cadrul Secţiei Nou-Născuţi a Maternităţii din Drobeta Turnu Severin.

image

De la începutul anului 2015, un număr de 25 de bebeluşi au fost abandonaţi după naştere, în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin, numărul fiind în creştere în comparaţie cu anii trecuţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite