VIDEO Tratament inuman la spitalul din Turnu Severin. Asistentă filmată când ţipă la o pacientă: „Vrei să te omor eu?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienta Turnu Severin

Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, cea mai mare unitate medicală din judeţul Mehedinţi, este din nou implicat într-un scandal, după ce în luna aprilie aici au murit patru pacienţi cu infectii nosocomiale.

Mărturiile a două paciente internate în salonul unde o asistentă medicală a fost filmată ţipând la o fată contrazic varianta iniţială

O asistentă medicală de la secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Mehedinţi a fost surprinsă miercuri, 17 iulie a.c., în timp ce ţipa la o pacientă, care acuza dureri mari.

Aceasta nu se lasă înduplecată nici de rugăminţile tinerei aflate pe patul de spital, nici de mama ei, care o roagă să îi facă ceva pentru a-i calma durerile, ci, dimpotrivă, o ameninţă pe femeia care filmează că o dă afară din spital.

Asistentă: „O să vă rog să părăsiţi spitalul, până nu chem gardienii. Agitaţi bolnavii. V-am zis să tăceţi”.

Apoi, asistenta merge spre patul de spital, unde pacienta plânge de durere:

”Dacă nu te potoleşti, o să chem medicul, să te ducă în terapie. Alte calmante nu mai am ce să-ţi fac, copilule, înţelegi? Vrei să te omor eu?”.

Imaginile surprinse au fost publicate pe pagina de Facebook a Ziarului Din Mehedinţi.

Imaginile au ajuns şi la ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a spus că acest eveniment trebuie cercetat.

„Cu atât mai mult mă bucur că am luat decizia implementării pacientului misteriors care nu este trimis în spital doar pentru a verifica dacă se ia şpagă, aşa cum s-a spus, ci pentru a verifica modul de comportament al personalului medical, respectiv a protocolului, a regulilor, tot ceea ce ţine de un act medical de calitate.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, Victor Maliborski, spune că este inacceptabil comportamentul asistentei medicale şi că în acest caz a fost demarată o anchetă internă, iar asistenta va fi cercetată disciplinar.

În luna aprilie a acestui an, Spitalul din Turnu Severin a mai fost în centrul atenţiei, după ce patru pacienţi   internaţi la finalul lunii aprilie în secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta din Turnu Severin şi infectaţi cu Acinetobacter au murit.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite