„Toamna severineană”: expoziţie de artă plastică, la Castelul Artelor

„Toamna severineană”: expoziţie de artă plastică, la Castelul Artelor

Joi, 31 august, a avut loc vernisajul expoziţiei FOTO Alexandra Georgescu

Vernisajul expoziţiei „Toamna severineană” a avut loc joi după-amiază în prezenţa artiştilor care expun aici şi a severinenilor iubitori de artă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia de artă plastică „Toamna severineană”, organizată de Galeria Castelului Artelor  din Turnu Severin îşi propune să marcheze prin artă momentele de prefaceri profunde ale naturii acum la debutul toamnei.

„Este o excelentă prefigurare a anotimpului care se apropie. Iată că pe acest final estival, arta plastică severineană se reuneşte  într-un număr considerabil şi se regăseşte pe simezele galeriei de artă a Castelului într-o expoziţie, spunem noi de excepţie, <<Toamna severineană>>. Este o expoziţie de o pregnanţă deosebită pentru căci putem găsi o diversitate de voci plastice, fiecare cu o personalitate distinctă. Este un veritabil tur de forţă. Pentru cei care iubesc arta şi vor să regăsească frumosul plastic aici pot să facă acest lucru pentru că au şansa să se întâlnească cu o galerie de artişti severineni cu ceea ce este, cred eu, în momentul de faţă reprezentativ pentru arta plastică severineană”, a declarat Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii Teodor Costescu.

Lucrările aflate pe simezele Castelui de Artă încearcă parcă să îmbogăţească toamna cu minunate culori, adevărate armonii. Expun: Florin Vâlceanu, Victor Lalu, Marin Diaconu, Vasile Burghin Larisa Măndoiu, Negoiţă Teodor, Negoiţă Adrian, Gheorghe Rădulea, Vasile Bondoc, Constantin Vişan, Dan Cepeş, Vasile Dănilă, Victor Gingiu, Constantin Plăviţu, ş.a.

„Sunt de 20 de artişti severineni şi nu numai într-o expoziţie care are o tradiţie de şapte ani. Am început să realizăm expoziţia cu tema <<Toamna severineană>> în 2010 la Muzeul de Artă, când era ultimul bastion, ca să zic aşa, unde ne puteam exprima. După deschiderea acestui spaţiu (n.r. galeria Castelului Artelor) am început să ne manifestăm aici, unde avem o mică tradiţie, care consider eu că este de bun augur. Sunt artişti, pictori, graficieni, sculptori, încercăm să respectăm tema, unii vin cu lucruri nu neapărat la temă, dar care au măcar o legătură cromatică cu tema toamnei. Sperăm să se bucure publicul severinean şi nu numai”, a precizat Dan Cepeşi, preşedintele filialei Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) din Turnu Severin.

Expoziţia poate fi vizitată în fiecare zi la etajul I al Castelului Artelor din Drobeta Turnu Severin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările