Substanţe periculoase confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Substanţe periculoase confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei, evaziunii fiscale şi a traficului cu produse periculoase, 18 litri de pesticid de provenienţă sârbească, pentru care un cetăţean român nu deţinea documente legale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse şi substanţe periculoase, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin au oprit la intrarea în municipiul Turnu Severin pe conducătorul unui autoturism Renault Megane, despre care deţineau date că se ocupă cu traficul de substanţe periculoase.
      
“La controlul autoturismului aparţinând lui V. Marian,  în vârstă de 65 de ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit, ascunse sub scaunul şoferului, mai multe bidoane de plastic în care se afla cantitatea de 18 litri de substanţă toxică inscripţionată PESTICID mărcile Fitofert, Talisman şi Motoextra pentru care acesta nu avea acte de provenienţă”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
      
Persoana în cauză a declarat că a cumpărat pesticidul cu scopul  de a-l folosi pentru întreţinerea culturilor agricole din gospodăria proprie.
      

În cauză s-a întocmit   lucrare penală pentru producere, deţinere şi orice altă operaţiune  privind circulaţia produselor şi substanţelor toxice, iar cantitatea de pesticid, în valoare de 450 de lei, a fost ridicată în vederea  confiscării.

Pedeapsa pentru savarşirea unor asemenea infracţiuni este de la 2 la 7 ani de închisoare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: