Sportivi cu toxinfecţie alimentară la Complexul Naţional  Sportiv Orşova

Sportivi cu toxinfecţie alimentară la Complexul Naţional  Sportiv Orşova

Complexul Naţional Sportiv Orşova FOTO Facebook

12 sportivi de la un club de dans sportiv din Craiova, cazaţi în Complexul Naţional  Sportiv Orşova, au ajuns în noaptea de 9 spre 10 august la spitalul din Orşova cu greţuri şi vărsături. O anchetă a DSP Mehedinţi urmează să stabilească cauza îmbolnăvirii acestora.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi  a anunţat în data de 9 august, la orele 2300, Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi privind solicitarea ambulanţei pentru un grup de copii de la Complexul Naţional  Sportiv Orşova, cu simptomatologie ce sugerează toxiinfecţie alimentară.

“Din datele obţinute în urmă intervenţiei în focar de către Compartimentul Supraveghere şi Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi s-a constatat că la Spitalul Municipal Orşova – Compartiment Primiri Urgenţe – în perioada 09-10.08.2019, s-au prezentat (în urmă solicitării ambulanţei) 12 persoane (11 copii şi 1 adult), ce au fost diagnosticaţi cu sindrom dispeptic - suspect toxiinfecţie alimentară”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Mehedinţi.

Cele 12 persoane fac parte dintr-un lot de sportivi, format din 21 copii, 1 antrenor şi 3 persoane însoţitoare de la un club de dans sportiv din Craiova. Acest lot a fost cazat la Complex Naţional  Sportiv Orşova, începând cu data de 5 august a.c.

„Anterior datei de 05.08.2019 au fost cazaţi şi 40 elevi ai Clubului sportiv caiac- canoe Orşova şi 35 sportivi ai lotului de fotbal Drobeta Turnu Severin. Aceştia din urmă au rămas în continuare în cantonament. Cele 100 persoane cazate au servit aceleaşi meniuri în această perioada. Din totalul de 100 persoane, 11 copii şi 1 adult aparţinând clubului de dans sportiv din Craiova au prezentat următoarea simptomatologie: scaune moi = 4 cazuri, febra = 1 caz, greaţă = 12 cazuri, vărsături = 6 cazuri, dureri abdominale = 10 cazuri. S-a instituit tratamentul simptomatic la Compartiment Primiri Urgenţe Orşova, în urma căruia simptomatologia s-a ameliorat, starea generală s-a îmbunătăţit”, se mai arată în acelaşi comunicat de presă. Pacienţii au solicitat continuarea tratamentului la domiciliu.

Au fost recoltate probe din alimentele servite de către Serviciul Control în Sănătate Publică - Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi, acestea fiind în analiză la Laboratorul de Diagnostic şi Investigaţii în Sănătate Publică.

Nu este primul incident de acest gen care se petrece la Complexul Naţional  Sportiv Orşova. În luna decembrie 2018, alţi 12 sportivi de la  Clubul Sportiv Şcolar Orşova au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Sportivii s-au simţit rău după balul bobocilor şi bănuiau că problema ar fi fost salamul servit la aperitiv.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: