Soluţia magistraţilor în dosarul falimentului RAAN se pronunţă în 7 iunie

Soluţia magistraţilor în dosarul falimentului RAAN se pronunţă în 7 iunie

RAAN Turnu Severin

Marţi, 31 mai, a fost un nou termen în dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Craiova privind trecerea în faliment a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, aflată în insolvenţă din toamna anului 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova vor pronunţa soluţia în acest caz în data de 7 iunie.

Autorităţile statului au reuşit, la începutul lunii februarie a.c., in extremis, suspendarea temporară a lichidării Regiei Autonome de Activităţi Nucleare (RAAN), după ce Tribunalul Mehedinţi a decis în data de 28 ianuarie ca aceasta să intre în faliment. Victoria a venit după ce Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin şi Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică au intervenit în instanţă, regia, prin Termocentrala de la Halânga, alimentând cu energie termică oraşul.

Tribunalul Mehedinţi a declarat în data de 28 ianuarie falimentul RAAN, unitate deţinută de stat prin Ministerul Energiei şi aflată în insolvenţă din 2013. Societatea Euro Insol, controlată de avocatul Remus Borza, a fost numită atunci temporar lichidator judiciar.

Procedura de faliment a fost solicitată de către Comitetul creditorilor.

Decizia Tribunalului Mehedinţi a fost atacată cu apel de către administratorul judiciar şi cel special, aceştia cerând iniţial instanţei o suspendare a falimentului până când Guvernul va prelua apa grea aflată pe stoc.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: