Seminar despre protecţia mediului la Episcopia Severinului şi Strehaiei

Seminar despre protecţia mediului la Episcopia Severinului şi Strehaiei

Seminar la Episcopia Severinului şi Strehaiei

Sala de festivităţi  „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului şi Strehaiei a găzduit astăzi seminarul de informare cu tema „Protecţia mediului şi controlul poluării”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin intermediul acestui seminar angajaţii Episcopiei Severinului şi Strehaiei au fost informaţi cu privire la legislaţia de actualitate în domeniul protecţiei mediului. Au fost prezentate şi dezbătute de asemenea şi aspectele practice ale aplicării reglementărilor de mediu pentru protecţia apelor şi ecosistemelor acvatice, protecţia calităţii aerului, solului şi subsolului, înfiinţarea sau extinderea cimitirelor, gestiunea deşeurilor şi arii naturale protejate. 

“Ne aflăm în a 32-a lună de implementare a proiectului <<Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea şi promovarea patrimoniului cultural naţional>>. În perioada 4-11 februarie, în Episcopia Severinului şi Strehaiei şi în cele 5 protoierii din judeţul Mehedinţi au loc 6 seminarii de informare cu privire la protecţia mediului şi controlul poluării pentru angajaţii acestor instituţii. Pe parcursul proiectului am mai derulat cursuri în domeniul muzeografiei, IT, limbă engleză şi gestiunea bunurilor de patrimoniu. Ne bucurăm că astăzi sunt aduse în discuţie probleme legate de controlul poluării, dar şi de actualitate, cum ar fi problema cimitirelor, un subiect care ne vizează în mod direct”, a declarat pr. George Daniel Achim, şef centru perfecţionare Drobeta-Turnu Severin.

Dr. ing. Marilena Faier, lector în cadrul seminarului, a vorbit despre importanţa cunoaşterii normelor legate de ocrotirea mediului înconjurător: “În cadrul acestui proiect, am fost invitată să le vorbesc angajaţilor Episcopiei Severinului şi Strehaiei, în vederea expunerii unor informaţii şi noţiuni despre protecţia mediului, tocmai pentru a încerca să dobândim un comportament ecologic, un comportament prietenos faţă de natură. În acest sens a fost  vizată comunicarea unor noţiuni de legislaţie şi norme de protecţie a mediului. Participanţii la seminar au avut posibilitatea să ia la cunoştinţă despre poluarea cu nitraţi şi despre modul în care legislaţia de protecţie a mediului se integrează în celelalte domenii de activitate, inclusiv în cadrul evaluării momunentelor istorice sau al celor cu valoare de patrimoniu, înscrise în lista UNESCO.  Au mai fost aduse în discuţie sancţiunile pe care le pot primi persoanele fizice sau juridice în momentul în care nu  respectă condiţiile de mediu”.

Participarea la acest seminar de informare are la bază principiul egalităţii de şanse şi principiul non-discriminării şi se realizează fără condiţionări, deosebiri, excluderi, preferinţe, restricţii bazate pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă,  religie, categorie socială, convingeri, gen, vârstă, handicap, situaţie sau responsabilitate familială şi alte asemenea criterii care pot conduce la acte de discriminare directă sau indirectă.

Evenimentul este organizat în cadrul  proiectului: “PREGĂTIREA RESURSELOR UMANE PENTRU VALORIFICAREA ŞI PROMOVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL NAŢIONAL” - POSDRU/81/3.2/S/53777. Proiectul vizează creşterea gradului de adaptabilitate al angajaţilor, asigurarea sănătăţii şi securităţii la locul de muncă şi promovarea formelor flexibile de organizare a muncii prin metode inovatoare şi noi practici de lucru în domeniul patrimoniului cultural.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: