Secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean Mehedinţi a fost reabilitată cu 600.000 de lei

Secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean Mehedinţi a fost reabilitată cu 600.000 de lei

Aşa arată un salon reabilitat în secţia de ortopedie FOTO Corina Macavei

Secţia de ortodepie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă a fost modernizată. S-a cumpărat mobilier, holurile au fost zugrăvite, iar grupurile sanitare au fost refăcute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Managerul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă, spune că întreaga secţie a fost modernizată, dar recunoaşte în acelaşi timp că paturile nu au fost înlocuite în toate saloanele. „Ca valoare este vorba de 600 000 lei. Este vorba despre întreaga secţie de Ortopedie care are 40 de paturi şi s-au făcut saloane cu câte cinci paturi, s-au făcut şi saloane cu câte rei paturi şi cu grup sanitar interior, astfel încât numărul de grupuri sanitare arondate corespunde cerinţelor şi normelor sanitare. Toate suprafeţele sunt lavabile, după norme europene şi instalaţiile de iluminat sunt de tip nou, sunt corpuri cu led-uri care prin consumul de energie, noi scadem factura cu 40%. Sunt deocamdată o arte din paturi aduse, restul le-am recondiţionat noi puţin pentru că vom pune pe bugetul lui 2014 şi diferenţa de paturi. Atât a fost bugetul. Şi noi ne-am fi dorit mai mult dar în ianuarie sigur rezolvăm şi diferenţa de paturi.”, a declarat Doina Borugă.

În fapt, pe secţia de Ortopedie sunt 40 de paturi şi au fost înlocuite doar 15. În secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean s-a pus şi un sistem de alarmare a personalului medical, special pentru cei impobilizaţi la pat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a declarat că până în momentul de faţă s-a reuşit reabilitarea a 20% - 30% din corpurile unităţii. Şi-ar fi dorit mai mult, dar pune totul pe seama faptului că sistemul este subfinaţat.

„Important este ce s-a făcut anul acesta, nu sunt mulţumit pentru cât s-a făcut, cu siguranţă că anul viitor suma de bani alocată va fi mult mai mare în aşa fel încât, dacă astăzi vorbim de o modernizare a spitalului în proporţie de 30%, maxim 35%, la finalul anului 2014 vom vorbi de o modernizare de 80%.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, la inaugurarea secţiei de Ortopedie. Şi medicii care îşi desfăşoară activitatea în secţia de Ortopedie spun că modernizările din secţie erau necesare.
„Condiţiile care ne-au fost puse la dispoziţie sunt deosebite şi sper că atât noi cât şi pacienţii să putem mcoabita în condiţii civilizate”, a declarat doctorul Adrian Tiţu.

A fost o inaugurare festivă, la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, cei doi vicepreşedinţi, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, dar şi membrii ai Consiliului de Administraţie al Spitalului, care au fost plimbaţi prin toate saloanele în care aparatura, mocheta, iluminatul şi paturile erau noi, mai puţin în corpurile secţiei în care paturile nu au fost schimbate ci doar recondiţionate.

Citiţi şi:

Insulte la adresa senatorului PDL Marius Bălu din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi

SCANDAL la  Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin. Percheziţii fără precedent în portbagajele medicilor


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările