SECOM trece la întreruperea apei reci la abonaţii datornici în prag de sărbători

SECOM trece la întreruperea apei reci la abonaţii datornici în prag de sărbători

Circa 7000 de severineni vor rămâne fără apă rece FOTO Corina Macavei

Furnizorul de apă rece din Drobeta Turnu Severin taie în carne vie şi acum în orag de sărbători închide robinetul la asociaţiile de proprietari datornice. În total, peste 7000 de severineni vor rămâne fără apă rece.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa 7000 de severineni rămân fără apă rece, SECOM, furnizorul de servicii apă şi canal din municipiu, urmând să debranşeze de la reţeaua publică 49 de asociaţii de locatari pentru datorii mai vechi de patru luni, care însumează 9.153 000 lei.

Secom a dat startul debranşărilor chiar de la începutul acestei săptămâni la asociaţiile de locatari datornice.

Asociaţia numărul 81 din zona intersecţiei străzii Independenţei cu Bulevardului Tudor Vladimirescu a fost prima unde angajaţii societăţii de apă şi canal din Drobeta Turnu Severin au sistat furnizarea apei reci. Oamenii au de achitat o datorie de peste 22 500 de lei, dar nu s-a mai plătit niciun leu de patru luni.

“Eu mă deplasez cu avionul, poate. Fraţilor, e vina celor care sunt la conducere fiindcă n-au stors oamenii, să le spună: fratele, meu, în lumea asta nu e nimic degeaba, ceea ce foloseşti, mai ales apa”, a declarat un locatar al asociaşiei 81, aflat în scaunul cu rotile.

„Noi trebuie să plătim 50 de milioane (n.r. lei vechi) şi nu avem banii acum, asta e situaţia. Mulţi nu plătesc şi în special cei care au bani nu plătesc, au datorii şi nu plătesc. Eu prima dată când iau banii, îmi plătesc datoriile. Nu ştiu ce-o să facem, în momentul în care rămânem fără apă, nu-i nimic, acum oamenii, până mâine, pariez că plătesc”, a declarat un alt locatar. Tot luni a fost oprită apa rece şi la asociaţia 105, unde locuitorii au datorii de 3 974 lei vechi de patru luni, urmând ca alte 47 de asociaţii să fie debranşate zilele următoare, până în data de 19 decembrie.

Totalul datoriilor acumulate de asociaţiile de proprietari este de aproximativ 9.153 000 000 lei vechi, iar asociaţia cu cea mai mare datorie este Asociaţia Numărul 9 Nufărul, care are o datorie totală de 119 777, 84 lei şi o restanţă de 20 de luni în plata facturilor.

Directorul SECOM, George Lupulescu, spune că asociaţiile vizate au fost somate în mai multe rânduri, s-au făcut planuri de eşalonare, dar locatarii nu au respectat termenele şi sumele de plată, astfel că s-a trecut la debranşarea asociaţiilor cu debite mai vechi de patru luni.

Dintre agenţii economici datornici la Secom, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare a acumulta cele mai mari datorii către furnizorul de apă rece. „Sunt câteva societăţi comerciale care au restanţe faţă de noi. Problema cea mai mare este restanţa RAAN-ului. Înainte de intrarea în insolvenţă aceştia aveau un milion şi jumătate restanţă faţă de noi, intrând în insolvenţă, au mai făcut în jur de 1 200 000 lei. Nu ne mai plătesc aproape deloc serviciile de când au intrat în insolvenţă. Noi suntem o societate destul de mică, producţia noastră este destul de mică, noi trebuie să ne plătim furnizorii, trebuie să ne plătim salariile.”, a mai declarat Lupulescu.

De altfel, societatea de apă şi canal este înscrisă la masa credală, la RAAN, de la intrarea în insolvenţă a companiei reuşind să primească doar 2 500 lei din restanţa pe care o are.

Astăzi, 16 decembrie, au mai fost debranşate alte 18 asociaţii, în 17 şi 18 decembrie vor fi debranşate 16 asociaţii de proprietari, iar în data de 19 decembrie, încă 13 asociaţii de proprietari cu datorii către SECOM.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările