Se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină

Se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină

Cererile se depun până la data de 31 ianuarie a.c.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mehediní anunţă potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trimestrul IV al anului 2016).

Ştiri pe aceeaşi temă

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2016 depun cererile de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul MADR  nr. 1727/2015 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare şi control,  precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, se arată într-un comunicat de presă.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară, determinată potrivit prevederilor art. 218 din Legea  nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1,7975 lei/litru.

De asemenea, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va efectua, în perioada imediat următoare, plăţile pentru diferenţa aferentă cantităţilor de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul III 2016.

Diferenţa cantităţilor de motorină este de 66.267.838,808 litri, iar valoarea totală a ajutorului de stat aferent este de 119.116.651, 00 lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: