SC Secom SA, furnizorul de servicii apa-canal din municipiul Drobeta Turnu Severin, la un pas de finanţarea europeană. Studiul de fezabilitate pentru accesarea fondurilor a ajuns la Ministerul Mediului

   SC Secom SA, furnizorul de servicii apa-canal din municipiul Drobeta Turnu Severin, la un pas de finanţarea europeană. Studiul de fezabilitate pentru accesarea fondurilor  a ajuns la Ministerul Mediului

Fondurile de coeziune vor fi investite şi în staţia de epurare a apelor uzate

Pentru anul viitor, operatorul serviciului public de alimentare cu apa şi de canalizare din municipiul Drobeta-Turnu-Severin vrea fonduri de coeziune pentru reabilitarea reţeleor de apă-canal

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul de fezabilitate cuprinde dezvolatarea, în continuare, a staţiei de epurare din Drobeta Turnu Severin, şi extinderea reţelei de conducte  la nivelul minicipiului, la Brezniţa de Ocol, la Dudaşul Cerneţului, Gura Văii, la Şimian şi în judeţ.

„Suntem la nivel de operator judeţean şi dorim să facem şi partea a doua de reabilitare a sistemului prin fonduri de coeziune.

Studiul de fezabilitate este finalizat, este transmis la  Ministerul Mediului, în faza de corecţie şi urmează în câteva zile să fie transmis la Bruxelles pentru aprobarea finanţării”, a declarat Ilie Pisoi, directorul serviciului public de alimentare cu apa şi de canalizare.

 Reprezentanţii  societăţii trebuie să aducă sistemul de reţele  de apă şi de canalizare  la standardele europene.

„Avem aprobate 34 de milioane de euro la nivelul oraşului, iar  la nivel de judeţ, 39 de milioane pentru reabilitarea sistemelor de canalizare, de apă potabilă şi realizarea staţiilor de epurare.

Vrem să reuşim să promovăm şi acest proiect prin programul POS Mediu şi să ştim că am realizat în proporţie de 90% cerinţele cetăţenilor şi de mediu”, a adăugat Ilie Pisoi.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările