Românca din Anglia şocată de preţurile de acasă răspunde criticilor: „Dacă doriţi să vă arătaţi patriotismul, nu o faceţi înjurându-mă. Faceţi o schimbare“

Românca din Anglia şocată de preţurile de acasă răspunde criticilor: „Dacă doriţi să vă arătaţi patriotismul, nu o faceţi înjurându-mă. Faceţi o schimbare“

Claudia Guţulescu a susţinut că a plătit pentru un coş de alimente mai mult într-un hipermarket din Drobeta-Turnu Severin decât ar fi plătit în Londra . FOTO: Arhivă personală/Facebook

Claudia Guţulescu, o româncă originară din Drobeta-Turnu Severin, care trăieşte de mai mulţi ani în Londra, răspunde celor care au criticat-o pentru postarea de pe Facebook în care relata o vizită acasă, în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Articolul „Româncă din Anglia, şocată după o vizită acasă: „Am plătit la hipermarket mai mult decât în Londra. Cum rezistă aceşti oameni?“, publicat ieri în „Adevărul”, a provocat peste 90 de comentarii. De asemenea, multe comentarii au fost postate pe pagina de socializare a Claudiei Guţulescu.
 
Unii dintre cititori i-au dat dreptate, postând comentarii de felul: „De la faţa locului vă pot spune ca DA, România are preţuri de Anglia, dar la calitatea a 2-a şi cu salarii de Africa”, iar alţii au criticat-o pe Claudia Guţulescu. Din această a doua categorie, unii au comentat la obiect, cum ar fi „Puneţi în balanţă şi cât este o chirie sau cât costă transportul la Londra. Mâncarea o fi cam la fel, dar tot restul este mult mai scump”, iar alţii au ales să o jignească şi să o atace la persoană.  
 
 

„Nu mă puteti voi înjura atât cât pot eu sa iubesc România”

 
Claudia a răspuns tot pe Facebook persoanelor care o critică:
 
„Păsările ţinute în colivie cred că a zbura este o boală...
 
Şi, într-un fel, asta le lor da puterea de a merge mai departe, iar mie puterea de a le dori binele în continuare.
 
Sau, cu alte cuvinte, nu mă puteti voi înjura atât cât pot eu sa iubesc România şi oamenii născuţi în ea, indiferent unde se află în această lume. Iar asta nu se va schimba nici cu toate cuvintele din lume, de orice fel ar fi ele.
 
În acelaşi timp, numărul oamenilor care au înţeles mesajul realităţilor transmise de mine şi care rezonează cu ele este copleşitor, net mai mare decât al celor care le neagă...iar aceasta este, sincer, concluzia care mă întristează cel mai mult, alături de toate mesajele primite de la voi, în care îmi descrieţi atâtea şi atâtea situaţii similare şi mult mai dure decât ce am experimentat eu.
 
Iar daca doriţi cu adevărat să vă arătaţi patriotismul, nu o faceţi înjurandu-mă pe mine sau pe alţii de-ai voştri pe Facebook. Faceţi mai bine o schimbare. În primul rând în felul în care reacţionaţi la cei din jur, iar apoi în felul în care vă raportaţi la cei ce care conduc ţara în acest moment.
 
Pentru că faţa României suntem fiecare dintre noi, cu bune şi cu rele şi acţiunile noastre adunate la un loc, preferabil într-o singură direcţie...”
 
 

Şocată de preţurile din România

 
Claudia Guţulescu lucreză în Londra în departamentul de vânzări al „Mitchells & Butlers”, un lanţ de pub-uri şi restaurante din Marea Britanie. Ea a relatat pe Facebook cum s-a desfăşurat ultima sa vacanţă acasă, în România, la Drobeta-Turnu Severin:
 
„În scurta mea vacanta în România, care doar ce s-a încheiat, am ieşit din casa de maxim patru-cinci ori. Dintre care, două ieşiri au fost împreuna cu mama la doua hipermarketuri din oraş, pentru ca avea ceva cumpăraturi de făcut.
 
Prima vizita ţin minte ca s-a încheiat cu un coş pe care, la ochi aşa, probabil în UK aş fi plătit undeva la 30-35 lire. Hai, maxim un 40 indulgent. În România am plătit 270 de lei, adică mai mult. Acesta a fost primul şoc.
A doua vizită ţin minte că, în timp ce mergeam spre casele de marcat, am văzut o bătrânică ce se îndrepta şi ea spre ieşire, având în coş exact două pungi de făina, aflată la promoţie.
 
Imediat mi-a venit în minte faptul ca cele mai apropiate locuinţe de magazinul respectiv, aflat la iesirea din oraş, sunt la o distanţă pe care o bătrână de 75-80 de ani o parcurge destul de greu, mai ales seara târziu, iarna. Şi, ţinând cont că în drumul său cu siguranţă a mai trecut pe lângă câteva magazine mai mici dar sensibil mai scumpe, am înţeles că a parcurs aceasta distanţă ca să salveze undeva la maxim 50-80 de bani... Şi ca lucrul acesta probabil conta la bietul buget lunar pe care îl are.”  
 
Citeşte şi
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările