Rezultatul final în cazul peştilor morţi pe Dunăre: lipsa de oxigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Mehedinţi au intrat în alertă,  după marţi au fost descoperiţi mai mulţi peşti morţi pe Dunăre, între localităţile Vrancea şi Crivina, aceştia prezentând pete sângerii şi lipsa solzilor.

Specialiştii S.G.A  Mehedinţi au prelevat probe de apă în vederea efectuării analizelor specifice şi câteva exemplare de peşte ce a fost predati la Direcţia Sanitar Veterinară pentru analize toxicologice.

Vineri, 22 martie, s-a făcut public rezultatul analizelor, concluzia specialiştilor fiind aceea că peştii au murit din cauza lipsei de oxigen.

„Astăzi am primit buletinul de analiză cu privire la cauza morţii acelor peşti. S-a constatat că nu sunt prezente pesticide în acele cadavre ale peştilor. În urma analizei o cauză ar putea fi lipsa oxigenului în acele bălţi provenite din apele Dunării”, a declarat Irina Zoica, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Mehedinţi.

Marţi, 19 martie, o echipă din cadrul Administraţiei Bazinaeă de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi s-a deplasat la faţa locului unde, împreună cu Garda de Mediu şi Poliţia de Frontieră, a constatat că există mortalitate piscicolă la specia caras şi că această specie de peşte prezintă lipsă de solzi şi pete sângerii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite