Rezultatele la alegerile locale parţiale în Mehedinţi. Candidaţii PSD au primit cele mai multe voturi

Rezultatele la alegerile locale parţiale în Mehedinţi. Candidaţii PSD au primit cele mai multe voturi

Constantin Truşcă (PSD) a câştigat Primăria Şimian cu un scor zdrobitor FOTO Facebook

În cele două comune din judeţul Mehedinţi, Godeanu şi Şimian, unde au fost organizate alegeri locale parţiale, ambele posturi de primari au fost câştigate de PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doar trei formaţiuni politice, PSD, PNL şi PMP, şi-au aruncat în luptă candidaţi, iar la Şimian şi-a încercat norocul şi un independent.

Primăria Godeanu, o comună mică din Mehedinţi unde sunt doar 482 de alegători, a rămas fără primar chiar la începutul acestui an, după ce fostul primar, Ion Gheorgheci (PSD), a fost condamnat de Curtea de Apel  Craiova la doi ani şi 10 luni de închisoare pentru obţinere ilegală de fonduri nerambursabile, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Totodată, Gheorgheci are interdicţie de a mai ocupa funcţia de primar pentru cinci ani.

La Şimian, primăria a rămas descoperită fiindcă fostul primar Constantin Traşcă a obţinut un mandat pe listele PSD pentru Camera Deputaţilor.

La Godeanu, numărul total de voturi valabil exprimate a fost de 456, iar rezultatele pe fiecare candidat în parte sunt următoarele:

Adrian Nicolăescu (PSD) – 229 de voturi (50,2 %)
Romică Achimescu (PMP) – 120 de voturi (26,3 %)
Viorel Dragomirescu (PNL) – 107 voturi (23,5 %)

La Şimian, Constantin Truşcă a câştigat Primăria Şimian cu un scor zdrobitor, previzibil de altfel având în vedere popularitatea de care se bucură în rândul cetăţenilor din comună. La polul opus, candidatul independent Severin Vişan obţine un scor ruşinos, de doar 19 voturi.

Numărul total de voturi valabil exprimate a fost de 4150, iar rezultatele pe fiecare candidat în parte sunt următoarele:

Constantin Truşcă (PSD) – 3.759 voturi (90,6 %)
Dumitru Sevastian Drăghici (PMP) – 52 voturi (1,2 5)
Cornel Emilian Vîlcu (PNL) – 320 voturi (7,7 %)
Severin Vişan – candidat independent.- 19 voturi (0,5 %)

În judeţul Mehedinţi au fost deschise pentru alegerile locale parţiale 10 secţii de votare în cele două comune, Godeanu şi Şimian. Pe liste au fost 8.794 de votanţi, din care pe liste permanente – 3.608 votanţi, pe listele suplimentare – 160 votanţi, iar urna mobilă a fost solicitată doar de 5 persoane. În România, au avut loc duminică, 11 iunie, alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar în 49 de unităţi administrativ-teritoriale din 32 de judeţe.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: