Reţeta unui aperitiv excelent: crochetele de ciuperci

Reţeta unui aperitiv excelent: crochetele de ciuperci

FOTO retete-on-line.ro

Vă propunem aici reţeta Sandei Marin din celebra sa carte de bucate, cu care sigur nu veţi da greş. Crochetele de ciuperci sunt un aperitiv cald excelent, care poate fi servit inclusiv la micul dejun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente: 250 g ciuperci, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 5 ouă, 1 lingură brânză rasă (de ex. parmezan), sare, piper, pesmet, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se taie felii şi se înăbuşă cu o lingură de unt. Seaparat se face un sos bine legat dintr-o lingură bună de făină prăjită într-o lingură de unt şi stinsă apoi cu apă.

Se pune sare. Între timp se face din 4 ouă un scrob obişnuit (jumări) şi se amestecă cu sosul de făină, care trebuie să fie foarte legat, cu ciupercile înăbuşite şi cu o lingură de brânză rasă.

Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă o oră la rece. Se ia cu lingura din compoziţie şi se fac crochete, care se dau prin ou bătut cu sare, piper şi o linguriţă de ulei, apoi prin pesmet, şi se rumenesc în ulei fierbinte.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: