Reţetă de sărbătoare: curcan umplut cu castane

Reţetă de sărbătoare: curcan umplut cu castane

Curcan umplut cu castane FOTO reteteculinare.ro

Vă propunem o friptură delicioasă cu care aţi putea să vă delectaţi familia, de Crăciun, iar mai apoi, de Revelion, după o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ingrediente:

Pentru un curcan de 4 kg: ¼ kg carne porc, slănină, 1 ou, sare, piper, ¾ castane, 3 ceşti zeamă carne
Se face o tocătură de carne de porc u puţină slănină proapătă. Se trece de 2 ori prin maşina de tocat. Se adaugă un ou, sare, un praf de piper.

Se curăţă ¾ kg de castane, se fierb cu 3 ceşti de zeamă de carne vreo 20 de minute, se scurg bine, se amestecă încet cu tocătura ca să nu se sfărâme castanele. Se umple curcanul, se coase, se frige.

Un curcan potrivit de mare se ţine cam 2 ½ ore la cuptor. Curcanul fript se taie pe fund de lemn. Se desprind piciorul şi aripa de la încheietură, iar pieptul se taie felii subţiri, puţin oblice pe coşul pipetului.

Se aşază frumos pe farfurie. Se scurge grăsimea din tavă, iar sosul rămas se lasă să dea câteva clocote cu o lingură de apă, se strecoară şi se serveşte în sosieră. Tot atât de gustos este şi curcanul servit rece.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: