Reţeta delicioasă cu coji de portocale, învelite într-un strat delicios de ciocolată
0Vă propunem o gustare dulce pentru copii şi adulţi deopotrivă, după o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin.
Ingrediente: Coajă de portocală, ciocolată specială pentru glasat
Mod de preparare:
Se pregăteşte coaja de portocală zaharisită. Se taie în bucăţi lungi de 4-5 cm şi de lăţimea degetului. Se scurg bine de sirop. Între timp se pune ciocolata să se topească într-un vas pe baie de apă.
Apa în care se află vasul cu ciocolată nu trebuie să clocotită. Când ciocolata e topită se amestecă uşor, iar după ce s-a răcorit se introduc pe rând bucăţile de coji de portocală, apoi se scot cu o furculiţă, căutând să nu fie prea încărcate cu ciocolată.
Din când în când avem grijă să amestecăm ciocolata cu furculiţa. Pe măsură ce se scot, cojile se aşază pe o tavă acoperită cu hârtie albă.
Se lasă aşa câteva ore la rece. După ce s-au întărit se desprind uşor de pe hârtie. Dacă în timpul lucrului ciocolata ni se pare prea groasă, ea se poate subţia cu puţin unt de cacao.