Reţeta delicioasă cu coji de portocale, învelite într-un strat delicios de ciocolată

Reţeta delicioasă cu coji de portocale, învelite într-un strat delicios de ciocolată

FOTO AlimenteSpeciale.ro

Vă propunem o gustare dulce pentru copii şi adulţi deopotrivă, după o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente: Coajă de portocală, ciocolată specială pentru glasat

Mod de preparare:

Se pregăteşte coaja de portocală zaharisită. Se taie în bucăţi lungi de 4-5 cm şi de lăţimea degetului. Se scurg bine de sirop. Între timp se pune ciocolata să se topească într-un vas pe baie de apă.

Apa în care se află vasul cu ciocolată nu trebuie să clocotită. Când ciocolata e topită se amestecă uşor, iar după ce s-a răcorit se introduc pe rând bucăţile de coji de portocală, apoi se scot cu o furculiţă, căutând să nu fie prea încărcate cu ciocolată.

Din când în când avem grijă să amestecăm ciocolata cu furculiţa. Pe măsură ce se scot, cojile se aşază pe o tavă acoperită cu hârtie albă.

Se lasă aşa câteva ore la rece. După ce s-au întărit se desprind uşor de pe hârtie. Dacă în timpul lucrului ciocolata ni se pare prea groasă, ea se poate subţia cu puţin unt de cacao.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: