Regalist: „Când face parte din codul tău genetic e normal ca mai devreme sau mai târziu să te identifici cu valorile regalităţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noel Negrea, preşedintele ANRM Mehedinţi  FOTO Corina Macavei
Noel Negrea, preşedintele ANRM Mehedinţi  FOTO Corina Macavei

În urmă cu 148 de ani, principele Carol I avea să păşească pentru prima dată pe pământ românesc la Turnu Severin. Astăzi, un bulevard important al oraşului de la Dunăre îi poartă numele.

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei Mehedinţi are un triplu motiv de motiv de sărbătorire astăzi. „148 de ani de când principele Carol călca pentru prima dată pe teritoriul Principatelor României prin Portul Turnu Severin, la 8 mai 1866, apoi acum 147 de ani, princepele Carol împreună cu boierul Grecescu decideau să plaseze aici o biserică pentru a alina suferinţa celor internaţi în spitalul Grecescu şi, totodată, un al treilea motiv de sărbătorire, 137 de ani de la câştigarea independenţei de stat de către România”, spune Noel Negrea, preşedintele ANRM Mehedinţi.

Pentru tânărul preşedintele al ANRM Mehedinţi regele şi monarhia înseamnă „perioada în care cu siguranţă te simţeai mândru că eşti român”.

„Regele şi monarhia înseamnă perioada în care România era o ţară, perioada în care România forma un popor şi nu doar o populaţie, este în istoria României perioada de maxim progres economic şi social, perioada în care cu siguranţă te puteai simţi mândru că eşti român. Nu poţi să nu te uiţi cu încântare la acea perioadă şi nu poţi să nu gândeşti cum ar arăta România astăzi dacă s-ar întoarce la valorile ei tradiţionale”, spune Noel Negrea.

Recunoaşte cu mândrie că încă din copilărie a fost atras de valorile regalităţii, considerând asta ca pe un lucru firesc, ce face parte din „codul genetic” al românului.

„Am doi străbunici care au servit familia regală în armata regală, însă am avut încă de mic această pasiune pentru tot ceea ce ţine de Casa Regală, de regalitate. Sunt atâţia tineri care nu vin neapărat din familii cu un background monarhist, dar au această revenire, naturală dacă vreţi. În statura poporului român ideea de voievod există, de la Decebal până în 1947 când regele Mihai este gonit din ţară, pe spaţiul românesc nu au existat preşedinţi, au existat prinţi, principi, regi, voievozi, cneji. Ca atare când face parte din codul tău genetic e normal ca mai devreme sau mai târziu să te identifici cu valorile regalităţii”, mai spune Noel Negrea.

Citiţi şi:

Povestea Monarhiei româneşti. Fotografii de epocă inedite

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite